Acasa
http://iulianapapuc.com/images/Electoral_CollegeIntro.png
+

Visul Californian

Living la vida loca in California.
+

Povesti picante din Mexic

Descopera un Mexic plin de culoare, voie buna si oameni simpli.
+

Studiaza in Statele UNite

O colectie de articole despre studii universitare in State.

+

Culture & Society

Viata de zi cu zi in California

+

Romani plecati in lume

O colectie de interviuri cu romani care locuiesc in Statele Unite si alte locuri din lumea aceasta

Salut, eu sunt Iuliana și de opt zece ani locuiesc în străinătate, și cam tot de pe atunci am început să scriu pe blog din dorința de a împărtăși cu cei dragi de acasă experiențele mele de peste hotare, precum și locurile frumoase pe care le-am descoperit cu fiecare călătorie.


Călătoria mea prin lume a început în vara anului 2010 când destinul mi-a deschis porțile către Mexic. Aveam doar 22 de ani și îmi doream foarte mult să cunosc locuri noi, culturi diferite și să îmi explorez limitele. Când am ajuns în Mexic pentru prima oară nu aveam așteptări foarte mari. Plecasem cu inima deschisă și eram entuziasmată să cunosc o nouă țară, un nou continent și o nouă cultură. M-am îndrăgostit iremediabil de limba spaniolă și de cultura mexicană, atât de mult, încât Mexic a devenit, și va rămâne mereu, a doua mea casă.  

După cinci ani de locuit în Mexic, în toamna anului 2015 s-a deschis un nou capitol în viața mea. Visul meu dintotdeauna, acela de a ajunge în Statele Unite, a devenit realitate. Procesul de emigrare către Statele Unite și obținerea rezidenței permanente a durat doi ani. După mai multe formulare completate, taxe plătite, interviuri, răbdare întinsă la maximum, emoții cu greu ținute în frâu, am ajuns să locuiesc în California. Viața în California este exact așa cum mulți ne-o imaginăm: oameni relaxați, o climă însorită cam tot anul și o diversitate culturală impresionantă.

Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele pe care le-am trăit până acum, și consider că atât aspectele pozitive cât și cele negative pe care le-am trăit de-a lungul procesului de emigrare continuă să contribuie la dezvoltarea mea personală și profesională.

Îmi doresc ca poveștile împărtășite pe acest blog să inspire cât mai multe persoane să trăiască frumos și să aprecieze diversitatea culturală din lumea-ntreagă. 

Te aștept cu drag pe Facebook AICI și pe Instagram AICI

Iuliana

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Iuliana Papuc Profile

Search

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online

elefant.ro%20

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online (2)

Meditatie & Yoga

logotest1