Dincolo de Frontiere

Am crezut că mi se pare mie, că nu văd orașul foarte des și că așa se întâmplă când nu vizitezi un loc pentru o perioadă îndelungată de timp, dar după ce anul acesta am fost acasă de două ori în șase luni, am (re)ajuns la concluzia că Bucureștiul este o adevărată junglă urbană.

Am tot văzut că în România încep să devină populare evenimentele de tip yard sale, sau după cum le mai spun fetele din online pe zona de fashion #shopmycloset. Un concept furat de la americani și adaptat la actuala generație din social media din România, care de altfel mi se pare cool, chiar dacă este un pic diferit de tradiționalul yard sale din Statele Unite.

Nimic nu te scoată dintr-o stare aiurea ca o melodie bună, melodia aia pe care fiecare dintre noi o are în playlist și e gata să o asculte oricând are nevoie de un impuls de energie. 

În ultimii ani, de fiecare dată când ajung în București privesc orașul prin ochii unui turist. Deși majoritatea locurilor îmi sunt foarte familiare, totodată multe lucruri îmi sar în ochi de parcă atunci e prima oară când le văd. 

Frica de schimbare. Te posedă și nu îți mai dă drumul. Te paralizează. Pune stăpânire pe mintea ta și îți blochează orice intenție de a acționa. Frica de necunoscut, dar și frica de deznodământul pe care TU îl creezi în mintea ta. 

De câte ori veneam în vizită în România încercam să fac în două săptămâni cât pentru doi ani. Rude, prieteni, familie, treburi de rezolvat, să mergem și aici, dar și dincolo, făceam liste peste liste cu ce vreau să mănânc, să vizitez, etc., tot timpul mă uitam în telefon să văd ce urmează să fac, ce îmi lipsește, liste pe care le făceam cu mult timp înainte de vacanța în România.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1