Culture & Society

De câțiva ani încoace caut mereu cărți bune scrise de autori români contemporani și de fiecare dată când vin în țară pun o comandă pe elefant.ro sau merg la Cărturești și cumpăr cărțile pe care le strâng pe listă de-a lungul timpului.

Sărbătoream mai mult Valentine’s Day când eram în România decât acum că sunt în Statele Unite. Nu mai știu dacă era ultimul Valentine’s petrecut în țară, dar îmi aduc aminte când eu și prietena mea cea mai bună eram singure și ne-am dat întâlnire cu Bucureștiul.

Dminețile de 24 decembrie erau cele mai armonioase la noi în familie. Dacă în celelalte zile ne mai ciondăneam între noi ca orice frați, sau mai erau discuții în casă, ziua de 24 decembrie venea cu o liniște aparte. Bucătăria mirosea a cozonaci frământați gata de băgat la cuptor, sarmalele așteptau să fie înfășurate, și fiecare dintre noi știa exact ce avea pe lista de curățenie pe ultima sută de metri. Mama instruia în stânga și-n dreapta responsabilitățile fiecăruia, și dacă noi copiii eram mereu întrebuințați cu treburile casnice, tata era desemnatul cumpărăturilor de ultim minut.

De când am scris despre experiența mea cu procedeul de vizare a studiilor din România și acreditarea lor în Statele Unite, am primit zeci de întrebări pe tema asta. La unele am știut să răspund iar la altele nu.

Te-ai întrebat până acum cum funcționează sistemul de votare în Statele Unite? Probabil că ai auzit de votul electoral și votul popular dar poate că nu știi exact care e diferența între ele și cum influențează alegerile prezidențiale din Statele Unite o dată la patru ani. 

Am tot scris despre ziua de 25 iunie aproape în fiecare an așa că nu puteam să ratez aniversarea a celor zece ani de anul acesta de când locuiesc pe meleaguri îndepărtate. Când spun zece ani nu îmi vine să cred că a trecut atâta timp pentru că mă simt mult mai conectată cu cei de acasă față de acum zece ani și parcă distanța ne-a apropiat și mai mult.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online

elefant.ro%20

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online (2)

Meditatie & Yoga

logotest1