Dincolo de Frontiere

Aina Albin este o româncă din Timișoara care locuiește de șase ani de zile în Statele Unite. A locuit mai întâi în Florida, și de câțiva ani și-a găsit locul în Michigan, de unde ne încântă cu priveliști absolut minunate de toamnă, atât pe contul ei de Instragram, cât și pe Youtube, unde povestește deschis despre cum este viața în America. Vă invit să citiți un interviu cu Alina despre provocările pe care le-a întâmpinat pe perioda adaptării la o nouă cultură și cum se simte acum, după șase ani de locuit în Statele Unite.

Am tot scris despre ziua de 25 iunie aproape în fiecare an, așa că nu puteam să ratez aniversarea a celor zece ani de anul acesta de când locuiesc pe meleaguri îndepărtate. Când spun zece ani nu îmi vine să cred că a trecut atâta timp pentru că mă simt mult mai conectată cu cei de acasă față de acum zece ani și parcă distanța ne-a apropiat și mai mult.

De-a lungul timpului, la fiecare câteva decenii, un nou val de imigranți ajungea în Statele Unite și se lovea de o ambivalență americană. Pe deoparte, rolul Statelor Unite de a oferi refugiul celor asupriți era un motiv de mândrie și superioritate americană, dar în același timp, ironic, cei care erau produsul unui val de imigrare precedent nu-i plăceau și nici nu aveau încredere în cei abia sosiți. “Americanii adevărați” erau preocupați că cei nou-veniți le vor lua locurile de muncă și reprezentau o amenințare pentru societate. 

Începând cu săptămâna aceasta cursurile de la facultate se țin online. Ne vedem și ne auzim prin intermediul unei platforme online de videoconferințe, și orele se desfășoară cam la fel ca atunci când eram în clasă, doar că acum fiecare dintre noi se află în confortul casei, poate chiar în pijamale de la brâu în jos.

Am crezut că mi se pare mie, că nu văd orașul foarte des și că așa se întâmplă când nu vizitezi un loc pentru o perioadă îndelungată de timp, dar după ce anul acesta am fost acasă de două ori în șase luni, am (re)ajuns la concluzia că Bucureștiul este o adevărată junglă urbană.

Am tot văzut că în România încep să devină populare evenimentele de tip yard sale, sau după cum le mai spun fetele din online pe zona de fashion #shopmycloset. Un concept furat de la americani și adaptat la actuala generație din social media din România, care de altfel mi se pare cool, chiar dacă este un pic diferit de tradiționalul yard sale din Statele Unite.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1