Dincolo de Frontiere

De-a lungul timpului, la fiecare câteva decenii, un nou val de imigranți ajungea în Statele Unite și se lovea de o ambivalență americană. Pe deoparte, rolul Statelor Unite de a oferi refugiul celor asupriți era un motiv de mândrie și superioritate americană, dar în același timp, ironic, cei care erau produsul unui val de imigrare precedent nu-i plăceau și nici nu aveau încredere în cei abia sosiți. “Americanii adevărați” erau preocupați că cei nou-veniți le vor lua locurile de muncă și reprezentau o amenințare pentru societate. 

Începând cu săptămâna aceasta cursurile de la facultate se țin online. Ne vedem și ne auzim prin intermediul unei platforme online de videoconferințe, și orele se desfășoară cam la fel ca atunci când eram în clasă, doar că acum fiecare dintre noi se află în confortul casei, poate chiar în pijamale de la brâu în jos.

Am crezut că mi se pare mie, că nu văd orașul foarte des și că așa se întâmplă când nu vizitezi un loc pentru o perioadă îndelungată de timp, dar după ce anul acesta am fost acasă de două ori în șase luni, am (re)ajuns la concluzia că Bucureștiul este o adevărată junglă urbană.

Am tot văzut că în România încep să devină populare evenimentele de tip yard sale, sau după cum le mai spun fetele din online pe zona de fashion #shopmycloset. Un concept furat de la americani și adaptat la actuala generație din social media din România, care de altfel mi se pare cool, chiar dacă este un pic diferit de tradiționalul yard sale din Statele Unite.

Nimic nu te scoată dintr-o stare aiurea ca o melodie bună, melodia aia pe care fiecare dintre noi o are în playlist și e gata să o asculte oricând are nevoie de un impuls de energie. 

În ultimii ani, de fiecare dată când ajung în București privesc orașul prin ochii unui turist. Deși majoritatea locurilor îmi sunt foarte familiare, totodată multe lucruri îmi sar în ochi de parcă atunci e prima oară când le văd. 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1