Dincolo de Frontiere

Acasă…stau şi mă gândesc ce înseamnă pentru mine acasă. Acasă este locul unde m-am născut şi așa va rămâne pentru totdeauna, sau acasă este locul unde trăiesc în prezent? Acasă este mai mult despre oamenii din viața mea şi mai puțin despre un anumit loc, sau invers?


Cred că am fost obișnuită să conectez acasă cu un spațiu doar al meu, un dormitor, un apartament, un loc în care să îmi pun lucrurile mele și să mă simt în siguranță. Cu timpul, acasă a devenit mai mult despre emoțiile și trăirile pe care le-am împărtășit cu persoane dragi sufletului meu, indiferent unde m-am aflat.

În acești opt ani de zile de când colind pe meleaguri străine, m-am tot întrebat unde este acasă. Această neliniște mă vizitează periodic, și recunosc că de multe ori m-am simțit pierdută, deconectată, poate fără nici un rost mutându-mă dintr-un apartament în altul, dintr-un oraș în altul, dintr-o țară în alta. Până la un moment dat când am început să mă obișnuiesc cu schimbările acestea și să accept că ele fac parte din traseul pe care l-am ales și că într-un fel sau altul mă reprezintă.

Acasă a devenit pentru mine mai mult despre oamenii pe care îi am în jurul meu şi mai puţin despre un anumit loc. Nu degeaba motto-ul meu în viaţă este home is where my heart is. Pentru că de cele mai multe ori am început să mă simt ca acasă atunci când am fost înconjurată de iubire, prietenie, înțelegere, confort, chiar dacă eram la 10,000 km distanță de locul pe care îl considerasem acasă pentru foarte mulți ani.

Sentimentul acesta de mă simt ca acasă nu vine la pachet atunci când închiriezi un apartament sau când l-ai terminat de mobilat, familiaritatea acesta se instalează în viețile noastre în timp, și de cele mai multe ori are de a face cu persoanele care se află în viața noastră la momentul respectiv.

După opt ani, acasă poate fi oriunde. Atâta timp cât am lângă mine persoana potrivită.

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Parteneri

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1