Dincolo de Frontiere

Acest articol nu are nicio tentă negativă, sunt pur și simplu observații de-ale mele după atâta timp de locuit în străinătate și reîntors în București. Încerc să nu generalizez, dar detaliile pe care le-am observat de-a lungul vizitelor în capitală sunt caracteristici care ies în evidență oriunde ai întoarce capul. Acum bineînțeles că mai sunt și excepții de la regulă, dar per ansamblu Bucureștiului ar fi și mai frumos dacă...

Oamenii nu ar mai fi atat de nervoși

Adevărul este că m-am și obișnuit cu californienii, unde oamenii se opresc să te privească în ochi când îți vorbesc, nu se enervează nimeni că plouă afară sau că e coadă la casa de marcat, sau că nu ai plecat de la semafor în secunda în care s-a făcut verde. 

S-ar investi în proiecte de infrastructură

E haos total pe străzile din București. Multe străzi prost făcute, spații care nu au fost gândite bine de la început. În cartiere, printre blocuri, parcările sunt hiper pline, alt motiv de nervi cu vecinul, ferească Domnul să parcheze pe locul tău.  Prea multe mașini, iar proiectele de infrastructură, dacă există, nu fac față acestui ritm accelerat de creștere urbană.

Trotuarele ar trebui să fie doar pentru pietoni, nu și pentru mașini

Nu știi unde se termină strada și unde începe trotuarul. Trotuarele din cartierele bucureștene sunt de fapt parcări. Trebuie să faci slalom printre mașini dacă ești pieton. La fel și cu puținele benzi pentru biciclete, pe care le-am văzut pe ici pe colo, transformate în parcări. Habar nu am de ce s-or mai fi deranjat să amenajeze rute pentru biciclete, dacă sunt ocupate în permanență de mașini. 

Lumea nu ar mai fuma pe stradă

Încă de când te dai jos din aeroport, miroși fumul de țigare, și fumul ăsta te urmărește peste tot. Bine, acum sunt și un pic obsedată, pentru că am în familie câțiva fumători și bucătăria noastră arată ca la turci. Dar chiar și afară, pe la terase, prin parcuri, în stația de autobuz, peste tot lumea fumează pe stradă. O fi normal, doar că m-am dezobișnuit să văd atâta lume fumând, pentru că în California populația de fumători nu iese așa de ușor în evidență.

Șoferii ar respecta regulile de circulatie

Infrastructura ca infrastructura, dar de ce șoferii nu respectă regulile de circulație? Nu există pic de curtoazie sau respect între șoferi dar nici față de pietoni. Zic și eu, fără înjurături nu se poate conduce?

S-ar restaura toate clădirile vechi 

Atâtea clădiri frumoase ce are Bucureștiul, păcat că nimeni nu le pune în valoare. Cartiere cu străzi înguste, liniștite, case cu grădini mari, și clădiri vechi cu personalitate, care dacă ar fi restaurate și-a păstra farmecul acela de altădată. 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1