Dincolo de Frontiere

Nu sunt singura probabil care are melodii care o duc cu gândul la anumite persoane, locuri sau chiar etape din viață. Precum mirosul unui parfum cunoscut care îmi trezește amintiri puternice, și o melodie anume mă poate transporta în timp și spațiu. 

Ascult aproape orice gen de muzică, dar în ultimii ani am descoperit ritmuri și melodii care probabil nu le-aș fi auzit niciodată dacă continuam să ascult doar ce se aude la radio sau pe posturile de muzică de la televizor. Asta pentru că majoritatea artiștilor pe care vreau să vi-i recomand nu sunt comerciali, sau poate nu în România, dar muzica lor este incredibil de frumoasă. 

Iată deci, câteva recomandări de muzică bună, artiști pe care i-am descoperit în ultimii opt ani și pe câțiva dintre ei chiar am avut ocazia să-i și văd în concert. Am inclus în articol și link către melodii, să dai play și să îmi spui care dintre ele a ajuns în playlist-ul tău.


Jorge Drexler - Uruguay 
 

Genul lui muzical este greu de pus într-o categorie, pentru că muzica lui are influențe spaniole, sud-americane, și un pic de jazz modern cu influențe latino. După ce asculți câteva melodii vei înțelege despre ce ritm vorbesc.

Muzica și versurile lui Jorge Drexler sunt parcă rupte dintr-o altă galaxie. Scrie niște versuri incredibil de frumoase, are un dar de a expune prin rime situații politice, povești de iubire, și dileme existențiale cu care toți ne confruntă, oriunde ne-am afla în lume. 

Printre melodiile mele preferate se numără:

Deseo


Universos Paralelos


BoliviaBuika - Spania

Buika compune și cântă muzică de te unge pe suflet. Muzica ei are o gamă largă de influențe, de la jazz și flamenco, la muzică pop cu ritmuri africane. Am avut ocazia să merg să o văd în concert de două ori până acum. O dată când locuiam în Tijuana, și ultima oară recent, când a venit în San Francisco. 

Printre melodiile mele preferate se numără:

No habra nadie en el mundo


New Afro Spanish Collective


Cidade Do Amor


 Și bineînțeles interpretarea ei a melodie VolverBomba Estereo - Columbia

Un grup muzical care cântă ritmuri de salsa și cumbia cu influențe electronice și muzică dance. O combinație super mișto care te invită la dans imediat. I-am văzut în concert anul trecut, în Oakland, și am sărit în sus timp de 2 ore cât a ținut concertul. Eu ascult Bomba Estereo ori de câte ori vreau să ies dintr-o stare mai aiurea. 

Printre melodiile mele preferate se numără:
 
Somos Dos


Internacionales


Amar Asi


Pajaros


Natalia Lafourcade - Mexic
O artistă care cântă muzică pop cu influențe latino. 
Îmi plac cam toate melodiile ei, dar ascult foarte des Tu Si Sabes Quererme și Mango. 

Systema Solar - Columbia
Stilul lor muzical combină elemente de muzică afro-caraibe, cumbia, și un ritm cunoscut ca champeta. Muzica lor este de petrecere iar videoclipurile lor sunt energice, pline de culoare și foarte multă cultură columbiană. 

Eu ascult la maxim în boxe: Rumbera și Champe Tablou (și recunosc, dansez singură în mijlocul sufrageriei).
 
Celso Pina - Mexic 

Un cântăreț mexican, compozitor, și acordeonist. Este cunoscut pentru ritmurile de cumbia, dar muzica lui include și o fuziune de sunete tropicale, cu raggae, rap și R&B.  La orice petrecere din Mexic se încinge atmosfera când se aude în boxe acordeonul lui Celso Pina.

Una dintre melodiile mele preferate este Cumbia Sobre El Rio (de câte ori ascult melodia asta, îmi promit că mă apuc de lecții de dans cumbia ) Luis Fonseca - Columbia 
Artist și compozitor, stilul său este un amestec de vallenato și cumbia, două ritmuri tradiționale și populare de muzică columbiană.

Printre melodiile mele preferate se numără: Beautiful Sunshine (e melodie perfectă pentru când pleci la drum pe autostradă) și Eres Mi Sueño.


Bebe - Spania 
Pe Bebe am descoperit-o de acum nouă ani când încă eram în România, dar m-am îndrăgostit de vocea ei imediat și de atunci o ascult mereu cu mare drag. 
În playlistul meu am melodiile Como Los Olivos și Respirar.Bobby Caldwell - Statele Unite 
Abia acum câțiva ani i-am descoperit muzica, dar parcă îi știu melodiile de o viață. Bobby Caldwell cântă un stil R&B și smooth jazz, iar unul dintre melodiile cu care a devenit celebru a fost
What You Won’t Do For Love.  Sunt mare fan al lui, și am avut ocazia să îl văd într-un concert foarte intim în Oakland. 

Top melodii preferate:

Game Over


Never Knew Love Before


Break Away


Mercy


Destiny


Georg Levin - Germania 
Stil muzical: electronică și dance. 
Nu cunosc toate melodiile lui, dar câteva dintre ele le am în playlist și le ascult foarte des, mai ales când conduc și vreau să mă binedispun. 

Printre melodiile mele preferate se numără: Intangible și I Got Somebody New. 
Novalima - Peru
Un grup muzical care cântă ritmuri afro-peruviane, cu influențe de muzică electronică și alte genuri contemporane. Muzică de petrecere în definitiv. 
Printre melodiile mele preferate se numără: Beto Kele

 

Roberto Poveda - Cuba
Este o descoperire relativ recentă, dar muzica lui este plină de emoții, și versurile melodiilor lui sunt profunde. 
Printre melodiile mele preferate se numără: Sueño Mama, Mulatto, Dias


Scrie-mi în comentarii dacă deja cunoșteai unii dintre artiști, sau dacă ai adăugat în playlist-ul tău o melodie care ți-a plăcut.


Sursa foto intro articol:
  Austin Distel on Unsplash

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1