Dincolo de Frontiere

Am tot văzut că în România încep să devină populare evenimentele de tip yard sale, sau după cum le mai spun fetele din online pe zona de fashion #shopmycloset. Un concept furat de la americani și adaptat la actuala generație din social media din România, care de altfel mi se pare cool, chiar dacă este un pic diferit de tradiționalul yard sale din Statele Unite.


Yard sale (sau garage sale) este un eveniment în care americanii își scot “la stradă” (sau în poarta garajului) toate lucrușoarele din casă de care vor să scape. La unele yard sales poți găsi lucruri bune, utile, pe când la altele nu ai ce cumpăra pentru că unii oameni scot la vânzare lucruri foarte uzate, pe care nici ei nu le mai pot folosi.

Dar nu despre yard sale vreau să vă povestesc astăzi ci despre estate sale, un eveniment similar, doar că la vânzare nu sunt scoase doar câteva obiecte, ci absolut TOATE lucrurile din casa omului. Pat, haine, cărți, veselă, plante, bijuterii, tablouri, practic toate lucrurile materiale pe care un om le-a acumulat de-a lungul vieții. 

De obicei, un eveniment estate sale este organizat fie atunci când familia respectivă se mută, fie când persoana care locuia acolo a decedat și membrii familiei se văd în situația de a vinde tot ce se află în casă, pentru ca mai apoi să poată să vândă și casa. Cea de-a doua opțiune este cea mai des întâlnită, și este un pic ciudat să vezi atâția oameni care umblă printre lucrurile personale ale unei persoane care acum nu mai este acolo. 

Așa de ciudat cum sună, evenimentele astea sunt foarte populare în Statele Unite pentru că poți să găsești obiecte de antichitate care fie nu se mai găsesc, fie sunt foarte scumpe. Mai găsești și lucruri moderne sau utile care sunt în stare foarte bună, și multă lume își cumpără chestii pentru casă de la evenimentele de estate sale pentru că nu își pot permite ceva nou sau poate pentru că la momentul respectiv nu văd sens să dea banii pe ceva nou.

Am mai cumpărat și eu una alta de la estate sale, o masă cu patru scaune de care aveam nevoie pentru grădină, cărți, și recent un aparat foto cu film. Nu frecventez des astfel de evenimente pentru că încerc să nu cumpăr chestii de care nu am nevoie, dar de altfel în fiecare weekend văd câte un anunț de estate sale în cartier. De data asta am intrat de curiozitate, și mai mult pentru că voiam să vă povestesc despre asta.  

Văzând toți oamenii aceștia mișunând din cameră în cameră și cotrobăind printre lucrurile persoanele care cândva au fost ale unei persoane, am realizat că vreau să posed cât mai puține lucruri materiale în viața asta și mai multe lucruri spirituale, pentru că atunci când nu o să mai fiu aici am să iau cu mine doar ce am în suflet. 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1