Dincolo de Frontiere

Am crezut că mi se pare mie, că nu văd orașul foarte des și că așa se întâmplă când nu vizitezi un loc pentru o perioadă îndelungată de timp, dar după ce anul acesta am fost acasă de două ori în șase luni, am (re)ajuns la concluzia că Bucureștiul este o adevărată junglă urbană.


Poate că acum vorbește fata californiană din mine care s-a obișnuit cu un stil de viață mult mai relaxant, dar chiar și așa, mi se pare că bucureștenii sunt mai agitați, nervoși, și mai grăbiți ca niciodată. Peste asta mai adaugi și un trafic infernal, unde nu se respectă regulile de circulație, unde fiecare parchează nu unde trebuie ci unde poate, și uite așa te trezești într-o junglă urbană care te sleiește de toate puterile.

Nu mă înțelegeți greșit. Iubesc Bucureștiul. Ba chiar e un fel de love-hate relationship. Doar că de fiecare dată când îl vizitez mi se pare extrem de obositor. De vină este probabil și faptul că m-am obișnuit cu viața californiană. Avem și noi trafic infernal aici, autostrăzile sunt pline ochi la orele de vârf, multă lume face naveta zilnic dintr-un oraș în altul, dar parcă totuși oamenii sunt mai relaxați, spațiile sunt mai aerisite, trotuarele sunt ale pietonilor, lumea e mai amabilă atât în trafic cât și la magazin. 

 

Pe de altă parte, îmi și place vibe-ul Bucureștiului, este un oraș foarte cultural, cosmopolit, cu destul de multă lume faină (depinde prin ce cartiere te învârți). Tinerii au un stil vestimentar aparte, european, stil pe care eu cu greu îl regăsesc în California, iar majoritatea femeilor (dar și mulți bărbați) se îmbracă frumos, sau mai bine zis, la modă, și pun mare preț pe cum arată. Îmi place și arhitectura clădirilor vechi, parcurile mari pe care le avem, centrul vechi, bulevardele mari, care acum de sărbători când erau decorate atât de frumos.

Avem un oraș cu foarte mare potențial, doar că dacă te uiți cu atenție îți dai seama că este un pic neglijat.

Citește și: 
Bucureștiul ar fi mai frumos dacă...
Turistă în Bucureşti: Două săptămâni în fotografii şi câteva observaţii personale

Mă găsești și pe:
Poze faine din California pe Instagram: https://www.instagram.com/crossingborders.ro/
Povești de peste ocean pe blog: http://iulianapapuc.com/
Facebook: https://www.facebook.com/crossingborders.ip

 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1