Povesti din Mexic
Îmi place explozia de culoare cu care te întâmpină orice piață mexicană, amabilitatea mexicanilor și cultura locală pe care o regăsești acolo. Îmi plac piețele în general pentru că poți să observi cum este lumea de rând, ce obiceiuri culinare predomină în locurile respective, și unde poți să mănânci foarte bine.

Mă uit peste albumul cu poze din Guanajuato și mă răscolesc o grămadă de amintiri frumoase din locul acela magic. Dintre toate locurile pe care le-am vizitat în Mexic, Guanajuato este un oraș care m-a cucerit din prima clipă prin explozia sa de cultură, artă, clădiri pictate în culorile curcubeului și străzi șerpuite care te fac să te simți ca într-un labirint. 

Tijuana nu este cel mai frumos și turistic oraș din Mexic, dar cu siguranță nu este nici cel mai periculos, așa cum este cunoscut la nivel internațional. Nu știam nimic despre Tijuana înainte să mă mut acolo, nici măcar nu auzisem de acest oraș până atunci, și habar nu aveam unde se afla pe hartă. Sună un pic inconștient din partea mea să spun asta, dar așa a fost.

Roșiile sunt paradisul meu. Nu pot să trăiesc fără roșii, și nu exagerez când zic că mănânc roșii cu aproape orice, zilnic. De cele mai multe ori le mănânc în salată, sau ca pe un fruct când vreau un snack rapid, dar pe perioada cât am locuit în Mexic am descoperit câteva sosuri tradiționale mexicane pe bază de roșii de care m-am îndrăgostit iremediabil și pe care de atunci le consum foarte des.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1