Povești din Mexic

Ciudad de Mexico, cu peste 20 de milioane de locuitori este un oras supraaglomerat și haotic, cu un trafic și smog greu de suportat pentru localnici, dar care pare să nu-i deranjeze pe cei 12.5 de milioane de turisti care vizitează în fiecare an capitala mexicana. Ciudad de Mexico este un oraș cosmopolit, magnific și cu o viziune spre viitor.

Eu iubesc capitala mexicană (mai putin smogul), pentru că îmi aduce aminte de București pe alocuri, dar și pentru că orașul are o vibrație unică, aparte. Ciudad de Mexico este plin de cultură, iar spectacolele de teatru, festivaluri de muzică și artă contemporană, precum și galeriile, nu fac decât să ilustreze partea creativă a orașului, promovând totodată talentul local.

In ultimii cinci ani am revenit aproape în fiecare an aici și încă nu mă satur de acest oraș. De fiecare dată îmi place să descopăr locuri noi, însă există câteva lucruri simple care imi place să le fac, ori de câte ori ajung în capitala mexicană.

Să îmi petrec o după amiază în Centrul Historic Coyoacan, savurând o înghețată în timp ce observ oamenii care trec prin împrejur

Coyoacan, este un loc magic, care, de-a lungul istoriei a devenit reședință pentru foarte mulți artiști, printre care și Frida Khalo.  O după amiază în Coyoacan o poți petrece fie într-un atelier de creație, o grădină botanică, o galerie de artă sau un muzeu. Locul meu preferat pentru a savura o înghețată, în timp ce privesc oamenii trecând care încotro, este  Jardin del Centenario. O gradină publică, înconjurată de cafenele și restaurante, vânzători de suveniruri, turiști, localnici și copii care bat mingea pe ici pe colo.

 

Mic dejun la Cafebrería El Pendulo

Bucătăria mexicană reprezintă o  experiență de neuitat pentru majoritatea turiștilor care ajung pentru prima oara în Mexic.  Cred sincer că papilele mele gustative au “suferit” o schimbare în bine de când am descoperit ingredientele bucătăriei mexicane.  Ciudad de Mexico este plin de restaurante cu specific tradițional, însă un mic dejun ca cel de la  Cafebrería El Pendulo este o experiență ce merită trăită.  El Pendulo este o librărie/restaurant, ce găzduiește în fiecare weekend un grup de artiști care cântă live, spre delectarea celor care i-au micul dejun sau se relaxează cu o carte în mână.  Dacă dorești să ai experiența unui  "mic dejun cultural", așa cum îmi place mie sa-i spun, Cafebrería El Pendulo din Ciuda de Mexico este locul ideal.

 

Plimbarile prin oraș

Plimbarile pe străzi la orice oră sunt unul dintre marile avantaje ale unei metropole. Un loc minunat pentru a începe explorarea orașului la pas este Centrul Historic (Centro Historico) cunoscut de asemenea și ca El Zocalo.  Piața Constituției (Plaza de la Constitucion)  din centrul historic,  este a doua din lume ca și mărime și este înconjurată de Catedrala Mitropolitană, Palatul Național si clădirea guvernului.

DFPaseoReforma

Zona Rosa, și La Condesa, nu departe de centru orașului, sunt două dintre cartierele mele preferate în Ciudad de Mexico. Ambele găzduiesc restaurante pretențioase și cluburi de noapte.  Tot în centrul orașului se află și Paseo de la Reforma - un bulevard plin cu cladiri de birouri, obiective turistice, librării și multe restaurante și hoteluri de lux.  El Angel de la Independencia este unul dintre cele mai cunoscute repere din Ciudad de Mexico, și a devenit un  punct comun atat pentru motive de sărbătoare cât și de proteste.

 

Ciudad de Mexico este un oraș care merită vizitat nu o dată, ci de mai multe ori. Dacă până acum ai stat pe gânduri dacă să vizitezi acest oraș, eu zic să îl adaugi pe lista, pentru că vei avea parte de o experiență culturală unică. 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1