Povești din Mexic

Pe vremea când încă locuiam în țară nu cred că am avut ocazia să gust un avocado, și dacă am făcut-o, cu siguranță nu a fost o experiență culinară extraordinară din moment ce nu îmi mai aduc aminte.

Una dintre colegele mele de apartament de pe atunci mânca destul de des avocado în salate, și trebuie să recunosc că mi se părea o chestie așa de vegani. Nu mi s-a părut deloc apetisant nici acum șase ani când am ajuns pentru prima oară în Mexic și am fost întrebată dacă doresc guacamole cu porția de tacos pe care abia o cerusem.  La prima vedere, acea pastă de avocado, de un verde închis la culoare, nu părea cea mai apetisantă alegere, dar am zis totuși să încerc înainte să dau verdictul final.  Și bine am mai făcut, pentru că de când am descoperit simplitatea unui avocado, experiențele mele gastronomice au cunoscut un alt nivel.

Guacamole

După ce i-am dat de gust, am început să mănânc avocado cu aproape orice, nu numai în salate, dar și în sandvișuri, sau simplu, întins pe o felie de pâine prăjită și presărat cu un vârf de sare. Dar cel mai mult îmi place să-l prepar ca și guacamole, simplu dar senzațional de bun.

Cât am locuit în Mexic am avut ocazia să gust diferite rețete de guacamole, majoritatea făcute după gustul fiecăruia, însă întotdeauna având la bază câteva ingrediente simple: avocado, usturoi, chile verde, coriandru, și un praf de sare.  Deși multora le place să adauge zeamă de lămâie, ulei de măsline, roșii sau smântână,  eu prefer să folosesc doar ingredientele de bază pentru a savura gustul unic al fructului de avocado.


Rețeta de guacamole pe care o folosesc cel mai des este foarte simplă:

  • pisez 1-2 căței de usturoi, și îi frec cu puțină sare într-un mojar de piatră
  • Adaug un ardei iute, tăiat mărunt, după care adaug fructul de avocado pe care încep să îl pisez până se încorporează toate ingredientele.  
  • La final, toc mărunt un mănunchi de coriandru, și îl presar pe deasupra.   

Dacă nu ai mâncat până acum guacamole, eu zic să-i dai o șansă, în afară de faptul că foarte nutritiv, este și foarte delicios și ușor de făcut.  

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1