Povești din Mexic

După ce am ajuns în San Francisco, acum un an, nu eram complet sigură că vreau să schimb liniștea oceanului și apusurile de soare încântătoare, pe gălăgia din trafic, aglomerația și zumzetul unui oraș ce se află într-o continuă mișcare.  

Paradoxal, după ce așteptasem câțiva ani buni pentru a ajunge în Statele Unite, în final, când mi s-au deschis porțile, mă lăsasem compleșită de nostalgie și ezitare. Rândurile de mai jos le-am scris după primele două luni in California, când pentru ultima oară ne întorsesem la căsuța noastră cu vedere la ocean, să sărbătorim Ziua Recunoștintei.

După cinci ani de locuit la marginea oceanului...

...am învățat că mai puțin înseamnă mai mult.

Să mă trezesc în fiecare dimineață și să îmi beau cafeaua cu ochii ațintiți la ocean. Să nu aud alt zgomot decât cel al valurilor care sărută oceanul neîncetat. Să închid ochii și să permit razelor de soare să îmi încălzească chipul. Nimic material, doar căldură sufletească.

...stiu că fericirea vine din lucruri simple.  

Să surprind oceanul la fiecare apus de soare. Să zâmbesc larg, când, de la fereastra casei privesc un delfin dansând în valurile oceanului. Să citesc o carte până la lăsarea întunericului. Să mă plimb cu bicicleta pe coasta oceanului Pacific. Să merg pe jos kilometri întregi de plajă în timp ce, cățeii mei aleargă după păsări.

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Iuliana Papuc Profile

11206043 763158690460047 5993721621851537990 n
Salut, eu sunt Iuliana și de opt ani locuiesc în străinătate. Sunt pasionată de călătorii, limbi străine, cărți, și aventuri în aer liber.  

Parteneri

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1