Povești din Mexic

San Miguel de Allende este unul dintre acele locuri magice pe care le vedeam prin telenovelele mexicane: un sat cu străduțe pietruite, biserici înalte în stil coloniale, și un ritm de viață încet, civilizat și parcă rupt din povești.


Vara anului 2017 a fost una plină de călătorii prin centrul Mexicului, un road trip perfect pentru a explora istoria și cultura unor locuri conservate atât de bine de-a lungul anilor, încât am avut impresia că m-am întors în timp.  

Străzile pietruite ale orașului San Miguel de Allende, și arhitectura colonială a acestuia, păstrează o alură nostalgică, care m-a făcut să mă simt un pic ca în povești.
Străzile pietruite ale orașului San Miguel de Allende, și arhitectura colonială a acestuia, păstrează o alură nostalgică, care m-a făcut să mă simt un pic ca în povești.


Orașul San Miguel de Allende a fost fondat în anul 1542 de către călugărul franciscan Fray Juan de San Miguel. După anul 1950, orașul a început să devină un loc turistic, cunoscut pentru arhitectura colonială frumoasă și izvoarele sale termale.
La scurt timp după al Doilea Război Mondial, mulți soldați americani au constatat că serviciile educaționale din instituțiile americane erau acreditate de către Institutul Allende (fondat în 1950), și astfel au început să petreacă perioade lungi de timp în oraș, pentru ca familiile lor să poată studia.

Deși San Miguel de Allende atrage o mare comunitate de rezidenți străini, majoritatea americani, orașul păstrează acel farmec colonial și artistic.  Dacă ești iubitor de artă și artezanie, pregătește-te să explorezi la picior străduțele pietruite ale orașului, pentru a experimenta magia unui stil de viață colonial.
 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Articole Recente

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1