Povești din Mexic

Dacă ai avut ocazia să vizitezi Mexicul până acum, cu siguranță ai să fii de acord cu mine, atunci când spun că țara asta vine la pachet cu de toate. Este unul dintre acele locuri care te fac să te simți mic în lumea asta mare.


Doar capitala Mexicului, Ciudad de Mexico are peste 20 de milioane de locuitori. Asta înseamnă cam cât toată populația României la un loc. Și să nu credeți că suprafața capitalei mexicane este de aceeași mărime cu cea a României.  

Mulți turiști se plâng că Ciudad de Mexico nu este doar un oraș aglomerat ci hiper-aglomerat. Nu mai există de mult oră de vârf în capitală. La orice oră ieși pe stradă tot ai să prinzi un trafic infernal și o continuă forfotă provocată de localnici și turiști laolaltă. Dacă mai pui la socoteală și poluarea care se simte în aer (și în plămânii tăi) nu e de mirare că după o zi petrecută afară ai să te simți de-a dreptul copleșit.

Mexico City

Și eu mă simt epuizată de fiecare dată când petrec câteva zile în Ciudad de Mexico. În primul rând mă dă peste cap altitudinea orașului (2250 m), mai apoi aerul poluat, foarte greu de respirat la anumite ore din zi, și bineînțeles traficul aglomerat de peste tot.  Cu toate acestea, sunt mult mai multe lucruri care mă fascinează la acest oraș, și care mă fac să revin de fiecare dată.

Nu mai este o noutate pentru nimeni că eu ador Mexicul, așa cum vine el, cu de toate. Nu am cum să simt altceva după ce am locuit cinci ani acolo. Deși multă lume are tendința să scoată în evidență ceea ce este mai rău din țara asta, eu vreau să împărtășesc cu voi toate minunățiile și frumusețile acestei țări. Că veștile rele le tot auziți pe la televizor.

Așadar, am să încep cu ce îmi place mie cel mai mult și mai mult din Mexic. Fără dar și poate, îmi plac oamenii! Îmi place atmosfera pe care mexicanii o crează, oriunde și oricând. Îmi place că sunt prietenoși, foarte amabili, deloc supărăcioși sau posomorâți. Îmi place că mereu au cu ei un zâmbet sincer sau o glumă bună. Îmi place că îți sar în ajutor, chiar dacă nu te cunosc. Îmi place că sunt mândri de rădăcinile lor. Îmi place că sunt primitori, relaxați și respectuoși. Îmi place că poți să intri în vorbă cu un mexican și să ai impresia că îl cunoști de o viață întreagă. În cele din urmă, îmi place că, în anumite aspecte, mexicanii se aseamănă cu românii.

Lista ar putea continua, dar în cele ce urmează, prefer să împărtășesc cu voi câteva poze, pe care le-am făcut de-a lungul anilor în Mexic, și care surprind exact ceea ce vreau eu să transmit despre mexicani.

People of Mexico 


People of Mexico

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Iuliana Papuc Profile

11206043 763158690460047 5993721621851537990 n
Salut, eu sunt Iuliana și de opt ani locuiesc în străinătate. Sunt pasionată de călătorii, limbi străine, cărți, și aventuri în aer liber.  

Parteneri

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1