Povești din Mexic

Ești pe punctul de a-ți plănui vacanța mult așteptată în Mexic și ai nevoie de câteva sfaturi de călătorie? Te înțeleg perfect. Și eu eram nedumerită înainte să plec în Mexic pentru prima oară.

Citisem pe internet foarte multe întâmplări ale altor români care au decis să meargă în vacanță în Mexic, dar fără vreun motiv întemeiat, li s-a interzis intrarea în țară de către autoritățile mexicane. În cele ce urmează îți ofer câteva recomandări pentru a nu întâmpina probleme la intrarea în Mexic. Aceste sfaturi sunt strict bazate pe experiențele mele personale, și trebuie luate ca atare.


Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul mexican ca și turiști, ci doar de un pașaport valabil (șederea este permisă pe o perioadă de 180 de zile). La intrarea în Mexic, turiștii sunt supuși unui filtru al autorităților de frontieră pentru a verifica scopul călătoriei pe teritoriul mexican.   

Sfaturi de călătorie

  • Asigură-te că ai pașaport valabil, minimum încă șase luni de la data ieșirii de pe teritoriul mexican.  De exemplu: dacă plănuiești să intri în Mexic pe data de 25 iunie, pentru o perioadă de 2 luni, atunci valabilitatea pașaportului tău trebuie sa fie de minimum încă șase luni începând cu data de 25 august.
  • Nu uita să completezi Formularul Migratoriu Multiplu (FMM). Este obligatoriu la intrarea în Mexic dar și la ieșire. Această formă o primești în avion sau la punctele de intrare în Mexic.
  • Deține biletul de călătorie de întoarcere în România sau în țara în care ai domiciliul stabil. Din experiență proprie îți spun că primul lucru care am fost întrebată a fost când mă întorc în România și dacă pot prezenta biletul de întoarcere.
  • Asigură-te ca deții suficiente resurse financiare pentru a putea acoperi perioada șederii în Mexic și că poți face dovada acestora.  Poți prezenta un extras de cont/credit card/debit nominal. Mie nu mi-au fost cerute, însă este indicat să le ai.
  • Fă dovada condițiilor de cazare. Dacă ai rezervat un hotel, ar fi bine să ai cu tine confirmarea rezervării, sau dacă vei sta la un prieten/rude, este bine să știi adresa unde vei rămâne pe timpul șederii.   Pe mine m-au întrebat unde am să mă cazez și am răspuns că la niște prieteni, indicând doar adresa, și a fost ok.


Alte informații utile

  • Permisul de conducere românesc este recunoscut de autoritățile mexicane
  • În Mexic sunt acceptate cardurile de credit și sistemele de plată cunoscute pe plan internațional.
  • Autoturismele înmatriculate în străinătate nu pot circula în Ciudad de Mexico vinerea.


Site-uri utile


Există o serie de informații atât pe site-ul Ambasadei României în Mexic cât și pe site-ul Ambasadei Mexicului în România despre condiții de călătorie și recomandări utile. Dacă este prima oară când călătorești în Mexic, s-ar putea să te sperie un pic recomandările de precauție și alertele de călătorie de pe site-urile oficiale. Este bine să citești și să iei în considerare anumite criterii dar părerea mea este că, aceste alerte de călătorie sunt valabile cam în orice altă țară pe care ai dori să o vizitezi.  

Pe cât de periculos pare să fie Ciudad de Mexico, nu este cu nimic diferit de orice alt oraș european sau american.  De fiecare dată când călătorim trebuie să fim mai atenți cu banii, cu taximetriștii, cu oamenii din jur, cu ieșirile pe timp de noapte în zone periculoase și tot așa.

Din experiență proprie am învățat că oricât de periculos pare Mexic, dacă îți vezi de treabă și ești precaut vei fi ferit de probleme.  Majoritatea mexicanilor sunt foarte amabili și călduroși, iar locurile minunate pe care le vei vizita, precum și degustarea bucătăriei mexicane vor face ca vacanța ta să fie de neuitat.   

Îți doresc o vacanță minunată și fără incidente!

¡Buen viaje!

Comments   

0 # George 2018-06-15 17:11
Ms frumos pt toate cele puse aici , pentru ca multă lume se ferește să meargă în mexic.
O zi frumoasă.
Reply
-1 # Iuliana Papuc 2018-06-17 18:30
Pentru nimic George! Ma bucur daca informatiile ti-au fost de folos!
Reply
0 # George 2018-06-15 17:12
Ms mult .
Reply
0 # MADALINA 2018-10-23 12:57
Ai platit taxa la intrare, pentru visa?
Reply
0 # Iuliana Papuc 2018-10-26 02:23
Salut Madalina, nu, prima oara cand am intrat in Mexic nu am platit nicio taxa. Cand am aplicat pentru rezidenta, da, am platit taxa de emitere a permisului de sedere.
Reply
0 # Lili 2019-04-30 03:05
Pentru sejur all inclusiv, am nevoie de asigurare de calatorie/sanatate? Mentionez ca plec din SUA, sunt cetatean roman. Multumesc!
Reply
0 # Iuliana Papuc 2019-04-30 20:31
Buna Lili,

Nu stiu daca ai nevoie neaparat, dar este bine sa iti cumperi asigurare de calatorie/sanatate, in caz de ceva.
Reply

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1