Povești din Mexic

Orașul Oaxaca este capitala statului mexican cu același nume și este caracterizat printr-o cultură multi-etnică, exprimată în mai multe limbi, dansuri tradiționale, costume și obiceiuri caracterizate prin foarte multă diversitate.

Am vizitat Oaxaca în 2010, exact când era în plină desfășurare unul dintre cele mai importante festivaluri culturale din Mexic: Guelaguetza. Cuvântul Guelaguetza își are originea din limba Zapoteco și înseamnă "actul de a participa și de a dărui".  Prin urmare, opt regiuni diferite din Oaxaca participă la acest festival, împărtășind patrimoniului lor cultural, prin muzică, dans, gastronomie, obiceiuri și veșminte tradiționale.

Pe toată perioada festivalului, orașul este încărcat de energie pozitivă, multă veselie și un chef impresionant de dans. Vă las mai jos un scurt video din timpul festivalului, ca să vedeți și voi cât de colorat și vesel este orașul Oaxaca în această perioadă, și nu numai.

Festivalul Guelaguetza este expresia cea mai artistică și tradițională a orașului Oaxaca, o adunare impresionantă de oameni, muzică, dans și patrimoniu cultural mozaic - în definitiv, un festival care merită trăit.

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1