Povești din Mexic

Când am ajuns în Tijuana cu mama și tata, una dintre primele opriri a fost la gardul care separă Mexic de SUA. Acolo unde visele se destramă și speranțele rămân agățate în gard. Experiența frontierei poate fi destul de puternică, dovadă că tata avea ochii în lacrimi când a asistat la o conversație care avea loc prin gardul ală și când a văzut câtă lume este afectată de problema asta a imigrației.Timp de cinci ani cât am locuit în Tijuana am auzit povești de viață parcă rupte din filme, visuri neîmplinite, speranțe deșarte și familii destrămate.  Dincolo de jocurile politice care au loc pe scena internațională, în fiecare an viețile a câtorva mii de oameni sunt date peste cap în disputa asta a imigrației ilegale și a securității frontierei americane.


Nu fac politică pe blog, ci îmi doresc să fim cu toții un pic mai îngăduitori și mai umani când vine vorba de viețile oamenilor, fără să-i aruncăm încolo și-n coace ca și cum aceștia ar fi lipsiți de sentimente. Am spus de multe ori, mai întâi haideți să ascultăm, și apoi să ne dăm cu părerea. De cele mai multe ori problemele sunt mult mai complexe decât ceea ce se percepe la suprafață.
Fotografiile le-am făcut astă vară când am fost cu ai mei la granița dintre Mexic și SUA. Exact când ajunsesem noi acolo, bărbatul și femeia din imaginea de mai sus cântau în fața gardului, de partea Mexicului, în timp ce câteva familii se reuneau pentru câteva momente.Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Parteneri

Mi Tutor Logologo

BannerTravelanguaging

logotest1