Viata in California
De mai bine de trei ani de zile lucrez în sistemul de învățământ public californian, în departamentul de tehnologie și IT pentru un district școlar care are puțin peste 9000 de studenți.

Este primul meu job în domeniul educației și al tehnologie, și am fost foarte plăcut surprinsă să observ câtă importanță se acordă noilor tehnologii pentru educație în școlile publice de aici, sau cel puțin, știu că asta facem în districtul nostru școlar - încercăm să ținem pasul cu noile instrumente de tehnologie pentru educație și le implementăm în sălile de clasă.

Iată câteva dintre cele mai cool tehnologii pe care le folosim în școlile noastre.

👨‍💻Un dispozitiv chromebook pentru fiecare student. Fiecare elev, începând de la prichindeii de grădiniță până la flăcăii de clasa a 12-a, dispune de un dispozitiv Chromebook în sala de clasă. Cei mititei, la clasa 0 folosesc Ipad-uri, iar începând cu clasa întâi fiecare elev are un Chromebook în sala de clasă pe care îl folosește doar în scop educativ. 


👨‍💻O adresă de email pentru fiecare elev, începând de la clasa 0 până la clasa a 12-a.
Din prima zi de școală, toți elevii primesc o adresă de email. Profesorii comunică des cu elevii prin email, și elevii la rândul lor trimit pe email eseuri și alte teme. Adresa de email îi ajută pe elevi să acceseze aplicațiile Google și alte aplicații educative pe care profesorii le folosesc pentru a preda. 

👨‍💻Aplicațiile Google pentru Educație (Google Drive, Google Classroom, Google Docs, Google Sheets, etc.) Toate aceste aplicații sunt folosite atât de cadrele didactice cât și de elevi, și îmbunătățesc procesele de predare, învățare și colaborare prin integrarea noilor tehnologii în activitatea didactică și administrativă.

👨‍💻Prezența în clasă se face în mod electronic. Sistemul de prezență electronică este mult mai eficient și sigur atât pentru profesori cât și pentru părinți. Dacă un elev chiulește sau nu este prezent în sala de clasă când începe ora, sistemul electronic declanșează un apel telefonic către părinți la interval de câteva secunde din momentul în care profesorul introduce codul de absență în aplicația din calculator.

👨‍💻Înscrierile la școală se fac online, printr-o aplicație electronică ușor de accesat atât de părinți cât și de administratorii școlii. Un sistem relativ simplu dar care nu este implementat în multe școli publice. Acum trei ani noi am adoptat un software care permite părinților să completeze formulare electronice, să încarce documente, ca de exemplu, certificat de naștere, schema de vaccinare, și alte acte necesare înscrierii la școală, și oferă administratorilor informații rapide cu privire la numărul de înscrieri pentru fiecare nivel de clasă.

👨‍💻În fiecare salon de clasă avem un ecran touchscreen  - un fel de tabletă uriașă folosită de către profesori pentru a preda lecții interactive. Dispozitivul se numește Promethean Board și include o mulțime de aplicații educative, inclusiv aplicațiile Google pentru Educație, dar poate fi folosit și ca proiector. Uitați-vă la filmulețul de mai jos ca să vedeți cum folosesc profesorii acest dispozitiv la clasă. Este un gadget foarte cool și foarte iubit de majoritatea profesorilor, o dată ce învață cum să îl folosească.

În timp ce scriam acest articol, eram curioasă să aflu dacă și în România se folosesc dispozitivele Chromebooks și aplicațiile Google pentru Educație în școlile publice, și cu o căutare pe internet, am fost surprins plăcută să dau peste echipa celor de la eduapps.ro.  Cei de la Edu Apps organizează cursuri de formare profesională pentru profesori, administratori și personal didactic pentru a integra cu succes noile tehnologii Google pentru Educație și Chromebooks. Găsiți mai multe detalii pe site-ul lor eduapps.ro. Mi-ar plăcea să vad în cât mai multe școli din România implementarea de dispozitive Chromebooks și aplicațiile Google pentru Educație, pentru că elevii din ziua de astăzi sunt mai pregătiți ca niciodată pentru astfel de instrumente de tehnologie, și reprezintă inițierea perfectă pentru cerințele profesionale ale secolului XXI. 

Dacă ai întrebări sau curiozități despre sistemul educativ din California, scrie-mi în comentarii și o să încerc să îți răspund atât cât știu.  

Mă găsești și pe:
Instagram
Facebook 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1