Discover California

Dacă m-ar întreba cineva ce îmi place cel mai mult din toată experiența aceasta de a locui în străinătate, aș spune că cel mai mult și mai mult îmi place să cunosc oameni, să le ascult poveștile și mai apoi să păstrez ceva din experiențele lor și pentru mine.


Unul dintre aspectele pozitive care mi-a schimbat percepția asupra vieții și care mi-a făcut șederea mai plăcută în străinătate a fost diversitatea culturală. Eu iubesc oamenii și îmi place să interacționez cu ei, să îi ascult și să învăț câte ceva de la fiecare. Statele Unite este una dintre țările cu cea mai diversificată populație, iar California reflectă în mare parte această diversitate. Faptul că am oportunitatea să cunosc oameni care vin cu povești din toate colțurile lumii mă inspiră să gândesc diferit, să fiu mai tolerantă cu cei din jur, și să apreciez faptul că a fi “altfel” nu înseamnă a fi mai presus sau mai prejos decât alții.

Treaba asta cu mutatul în străinătate vine cu un set de provocări de care nu întotdeauna suntem conștienți încă de la început. Atunci când luam o astfel de decizie suntem copleșiți poate de emoții, de dorința de a face o schimbare, sau de sentimentul unui nou început. Cu timpul, în special în primele luni de acomodare, începem să ne îndoim de anumite decizii luate, și avem tendința de a vedea un pic greul în toate.

Am trecut și eu prin toate aceste etape atât în perioada de acomodare în Mexic, cât și aici în Statele Unite. În timp, am început să văd partea plină a paharului, iar situațiile care uneori îmi păreau obstacole am început să le văd ca și provocări. Mi-am dat seama că toate aceste dificultăți sunt menite să mă ajute să îmi depășesc fricile, să mă redescopăr și să îmi lărgesc orizonturile cu fiecare experiență trăită, fie ea pozitivă sau negativă.

Cred cu tărie că locurile pe care le-am vizitat până acum și în care am ajuns să locuiesc nu ar fi avut aceeași însemnătate pentru mine, fără persoanele pe care le-am cunoscut și care mi-au influențat viața într-un fel sau altul.  De fiecare dată când m-am aventurat la drum, am fost mai emoționată de poveștile ce aveau să îmi treacă calea, decât de punctele turistice ce urma să le descopăr.

Deși îmi doresc să călătoresc mult mai mult decât am făcut-o până acum, faptul că am avut ocazia să locuiesc în două țări diferite, mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște foarte mulți oameni care au culturi și obiceiuri care se deosebesc de ale mele. Acest schimb de experiențe, continuă să îmi deschidă noi orizonturi și să îmi ofere noi oportunități de dezvoltare și auto-cunoaștere.

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1