Discover California

Acum câteva weekenduri am fost într-o mini-vacanță mai spre sudul Californiei, în Los Angeles și am explorat câteva plaje de pe coasta oceanului Pacific.  Vremea a fost incredibil de frumoasă, și pentru un weekend am trăit din plin o experiență californiană unică.  


După mai bine de doi ani de locuit pe coasta de vest a Statelor Unite, pot spune cu ușurință că stilul de viață californian mi se potrivește de minune. Iată de ce!

Vreme însorită - all year long

Eu locuiesc în partea de nord a Californiei, în San Francisco Bay, și deși temperaturile sunt un pic mai scăzute decât în sudul Californiei, tot avem parte de soare aproape tot anul. E vreme de mers la tricou mai mereu, iar în lunile de iarnă, avem și noi parte de un pic de ploaie, dar parcă și zilele astea un pic posomorâte au farmecul lor când știi că apare soarele imediat. Știți și voi cum ne simțim pe timp de vară, când soarele strălucește cu putere pe cer: mai energici și plini de viață.  Așa mă simt și eu în California, și ce îmi place este că foarte rar suferim de caniculă, și aproape niciodată nu înghețăm de frig.

Populație diversificată

Am tot scris despre  cât de mult îmi place să cunosc oameni. Cu cât mai diferiți decât mine, cu atât mai interesanți. California este unul dintre statele americane cu cea mai diversificată populație, și mă simt foarte inspirată de câte ori am ocazia să intru în contact cu oameni de prin diferite colțuri ale lumii și să învăț ceva din cultura și obiceiurile lor.  Înainte să locuiesc aici, eram un pic neștiutoare de anumite culturi, dar în ultimul timp am început să fiu foarte interesată de orice este nou și diferit.

Varietate de mâncăruri

Oamenii când migrează aduc cu ei, obiceiuri, tradiții, cuvinte noi, și bineînțeles ingrediente și mâncăruri cu specific țării lor.  Eu sunt gurmandă, și foarte, foarte rar spun că nu vreau să gust vreo mâncare. De când locuiesc în California am mâncat multe mâncăruri cu specific din alte țări, iar câteva dintre preferatele mele sunt bucătăria thailandeză, indiană, koreană, peruană și mediteraneană.  Îmi place în mod deosebit că, atunci când merg la restaurantele acestea, bucătarii și personalul restaurantele sunt nativi din țara lor, iar asta face experiența și mai autentică.

Visul Californian

Multe locuri din California au devenit embleme la nivel internațional. San Francisco, cu mărețul Golden Gate Bridge, străduțele înguste cu tramvaie care urcă pe deal. Hollywood, Beverly Hills, și plajele din sudul Californiei, toate ne duc cu gândul la un serial, la un actor faimos și la viața aia nonconformistă pe care o tot vedeam prin filme.  Spiritul liber al californienilor este contagios și îndeamnă pe oricine locuiește pe aici să ia viața din când în când nu atât de serios, ci mai degrabă to chill and enjoy!

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1