Living in California

M-am gândit mult dacă să fac un masterat in Statele Unite. Mai precis, patru ani. Mi-am dorit dintotdeauna sa îmi continui studiile, doar că educația în Statele Unite este foarte scumpă și nu am vrut să încep ceva dacă nu eram sigură că pot să și termin. 

Dificultatea admiterii la un masterat american depinde foarte mult de universitatea la care alegi să te înscrii și programul de masterat sau de licență pe care vrei să-l urmezi. Dacă vorbim de universități private precum Stanford, admiterea nu este tocmai ușoară, și nu doar asta, dar nu este deloc accesibilă din punct de vedere financiar. Dacă mergi la o facultate de stat, ai un pic mai multă flexibilitate în ceea ce privește procesul de admitere și taxele de școlarizare.

Gata, am spart gheața! Am început cursurile de masterat! Toată vara am stat cu gândul la cum vor fi cursurile de masterat, nu știam la ce să mă aștept, nu aveam idee dacă o să-mi placă, dacă o să fac față, sau dacă o să regret că am luat decizia asta.

În mai puțin de o lună încep masteratul în SUA. Mi-a luat ceva timp să mă decid dacă asta îmi doresc să fac cu adevărat pentru că investiția nu este deloc mică, atât financiară cât și din punct de vedere al timpului, dar după patru ani de cochetat cu ideea aceasta, am ales provocarea de a-mi continua studiile.

Chirie in America

De fiecare dată când a trebuit să îmi caut chirie în Statele Unite, m-am simțit ca la un interviu pentru un job. Contează mult să faci o impresie bună din primele momente, dar imediat după aceea trebuie să îl convingi pe proprietar sau pe managerul complexului de apartamente, de ce ești chiriașul ideal dintre atâția candidați. 

Pentru că mai tot timpul scriu despre cât de mult îmi place viața în Statele Unite, să știți că sunt și foarte multe detalii care nu doar că nu îmi plac, dar mi se par de-a dreptul înapoiate pentru o țară care se vrea a fi lider mondial. 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1