Living in California

Perioada de adaptare într-o țară străină poate fi o etapă frumoasă, de cunoaștere de sine și dezvoltare personală dar în același timp te poate afecta pe plan emoțional destul de mult, mai ales la început de drum. 

Anul acesta, pentru prima oară de când sunt în Statele Unite, mi-am pus o mască pe față și am întâmpinat prichindeii costumați care mi-au bătut la ușă cu "Trick or Treat" de Halloween. 

M-am apucat să scriu aceste gânduri acum multe zile. Tot am scris, am șters, iarăși am scris și până la urmă m-am decis să nu mai fac nicio introducere la acest articol, ci să intru direct în subiect: pe 20 septembrie se împlinesc trei ani de când locuiesc în SUA.

Înainte să aruncați cu pietre în mine și să ziceți că m-am găsit să vorbesc despre reciclare acum că locuiesc în Statele Unite, dați-mi voie să recunosc că pe vremea când locuiam în România nu reciclam și nici nu cred că eram conștientă de efectele negative pe care le are consumul de plastic asupra planetei noastre.

Traiul în Bay Area și în San Francisco este exagerat de scump, chirii super mari, cheltuieli lunare pe măsură, dar cât trebuie totuși să câștigi în San Francisco ca să duci un trai decent?

Fiecare experiență de emigrare este unică la fel cum sunt de altfel cam toate experiențele pe care le trăim fiecare dintre noi în viaţa de zi cu zi. Pentru mine, experiența de emigrare în Mexic, şi mai apoi în Statele Unite a fost una dintre cele mai frumoase şi benefice experiențe pe care le-am trăit până acum. Pe alocuri a fost greu, şi încă este, în special atunci când vorbim de dorul de cei dragi, dar per total, de-a lungul celor opt ani de când sunt plecată din țară, viața în străinătate îmi priește şi cred că stilul acesta de viață mi se potrivește.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1