Living in California
Înainte de a începe să îmi fac planuri pentru anul viitor, am zis că nu ar fi rău să arunc o privire spre anul care tocmai se încheie și să pun pe listă, în ordine cronologică evenimentele care mi-au marcat anul 2017. Așadar, la începutul anului 2017, în luna ianuarie deja acceptasem noi provocări atât pe plan profesional cât și personal.
1. Cu excepția a câtorva luni pe timp de vară, tot anul 2017 am mers la școală, de două ori pe săptămână, timp în care am scris și citit intensiv în limba engleză.
 
Încă de când m-am mutat în Statele Unite, mi-am propus să fac niște cursuri de limba engleză, pentru a-mi aprofunda cunoștințele atât scris cât și vorbit. În ianurie 2017, am început primul semestru la școală, și m-am înscris la un curs intensiv de engleză, scris și citit, iar în al doilea semestru am continuat cu un alt curs de gândire critică. 

Am scris pe blogul meu în engleză, TraveLanguaging un articol despre cât de multe am învățat în tot acest an de mers la școală, iar unele dintre cele mai importante beneficii au fost:

  • am cunoscut oameni total diferiți de mine, din toate colțurile lumii, și am avut ocazia să cunosc câte un pic din cultura fiecăruia dintre ei.
  • m-am familiarizat cu sistemul de învătâmânt american.
  • mi-am făcut noi prieteni 
  • și bineînțeles, mi-am îmbunătățit vocabularul în limba engleză și abilitățile de scriere 

2. Anul 2017 a fost și primul an în care am plătit și declarat taxele pe venit în Statele Unite. Așa cum am menționat în postarea de pe Facebook, treaba asta cu impozitele pe venit în SUA este destul de serioasă. Pe 18 Aprilie, exact ultima zi pentru a trimite prin poștă declarația taxelor, oficiile poștale rămân deschise până la miezul nopții și se formează lungi șiruri de mașini în fața lor. Ca să grăbească lucrurile, funcționari poștali trec de-a lungul cozilor de automobile și colectează în coșuri mari plicurile cu declarațiile de taxe. Dacă nu apare pe plic ștampila poștei cu data limită, te paște o amendă. 

Pe viitor îmi doresc să scriu un pic mai mult despre sistemul american de taxare a impozitelor pe venit. De la ianuarie 2018, noua administrație de la Casa Albă a aprobat o nouă lege de taxare a impozitelor pe venit, care este destul de controversată, dar pe care odată ce o înțeleg, am să o împărtășesc cu voi, într-un articol pe blog.


3. Într-o zi de Februarie luasem cu mine pe Golden Gate cartea Atracția Succesului, scrisă de o fostă colegă (și mai nou prietenă) de liceu, Anca Ciobotaru. 


Câteva luni mai târziu, tot cartea a fost cea care a contribuit la revederea noastră după 11 ani, în San Francisco. Revederea a fost specială și pentru că a fost pentru prima oară când am primit musafiri din România, aici la mine acasă în Statele Unite.

Comments   

0 # Anca 2017-12-31 13:00
Sunt fericita ca fac parte din anul tau frumos! Astept sa vad ce pregateste 2018 pentru noi :-)
Reply

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1