Living in California

Dacă te gândești să te muți în San Francisco, primul lucru pe care te sfătuiesc să îl iei în calcul este prețul chiriilor. Viața în San Francisco este scumpă, într-atât de scumpă încât acest oraș este cap de listă când vine vorba despre prețul de închiriere a unui apartament cu 2 camere în Statele Unite (adică 1 bedroom după standardele americane).

Conform celui mai recent raport publicat de către site-ul Zumper, o agenție de închiriere imobiliare, San Francisco este cel mai scump oraș din SUA atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament cu două camere.
Sursă foto: Zumper
Sursă foto: Zumper


Da, cam astea sunt prețurile în San Francisco. 3400 de dolari pentru un apartament cu 2 camere este exagerat de mult, iar asta o spun chiar și locuitorii orașului, care, de când cu creșterea numărului de companii high-tech, sunt nevoiți să se mute fie pe la periferia orașului, fie în alt oraș din zona Bay Area, unde chiriile nu sunt într-atât de ridicate.

Dacă totuși vrei să te muți în Bay Area, poți căuta chirie într-unul dintre orașele vecine. Prețurile sunt de asemenea ridicate, și într-o continuă creștere, dar nu vei plăti la fel de mult ca în buricul orașului San Francisco.  Harta de mai jos este cea a metroului din Bay Area (BART) și îți oferă o imagine de ansamblu a prețurilor de închiriere a unui apartament, în funcție de proximitatea stațiilor de metrou.

Sursă foto: RadPad

Sunt destul de multe aspecte de luat în calcul atunci când trebuie să închiriezi un apartament într-un oraș în care abia te-ai mutat. Cel mai important factor este locul de muncă, și distanța pe care ești dispus să o parcurgi de la serviciu până acasă. Traficul în Bay Area este adesea bară la bară, mai ales dacă trebuie să treci unul dintre cele trei poduri care duc spre San Francisco, asta înseamnă că la orele de vârf vei fi prins în trafic pentru cel puțin o oră, dacă nu mai mult.  


Dacă ai întrebări, te aștept cu un comentariu, în căsuța de mai jos.

Comments   

0 # AlexOne 2018-03-12 20:06
cat costa sa cumperi un condo sau o casa in San Francisco? ca la 3500 pe luna pentru un 1 bedroom.... poate ar fi de preferat sa cumperi.
Reply
0 # Iuliana Papuc 2018-03-17 04:18
Salut Alex, la fel ca si chiriile, depinde foarte mult unde anume in San Francisco cauti sa cumperi. Un 1 bedroom in San Francisco ajunge si la 1 milion de dolari, iar in unele zone centrale, preturile urca si la 5 milioane de dolari. In zonele din imprejurimile orasului, preturile scad un pic, in jur de 800,000 de dolari. Majoritatea oamenilor inchirieaza (chiar si cu preturile chiriilor atat de mari) pentru ca preturile de cumparare sunt uriase. Multumesc de comentariu!
Reply

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1