Living in California

Un oraș cosmopolit vine adesea la pachet cu un stil de viața exagerat de scump. Un exemplu foarte bun în acest sens este San Francisco, un oraș vibrant, cu un stil de viață nonconformist, dar care pe zi ce trece devine extrem de costisitor, atât pentru turiștii care-i calcă pragul cât și pentru cei care doresc să se mute aici.  


Vorbeam într-un articol anterior despre prețul chiriilor din San Francisco și zona Bay Area, iar dacă chiria unui apartament cu două camere ajunge (sau mai bine zis, începe) la $3400, prețul de cumpărare a aceluiași apartament poate ajunge și la un milion de dolari. Nu doar chiria este exagerat de scumpă în San Francisco, ci și traiul în general, de la prețul unui avocado, până la factura de electricitate, sau o cină în oraș.


Forget flowers in your hair. If you’re going to San Francisco, be sure to have some extra change to spare.

Pentru cei interesați să se mute în San Francisco sau Bay Area, am făcut o listă cu cheltuielile lunare esențiale pentru o familie de două persoane. Prețurile pe care le-am listat sunt doar o estimare în baza a ceea ce am plătit noi în ultimii doi ani și din ceea ce am mai vorbit și eu cu colegii/prietenii din zonă.  Dacă dorești să știi exact costul unui anumit serviciu, te sfătuiesc să intri direct pe site-ul companiei respective și să îți formezi o idee în baza preferințele tale.


Chiria

  • 1800$ în East Bay până la 4200$ în buricul târgului în San Francisco.

Prețurile chiriilor sunt destul de diferite în Bay Area. Depinde de ce anume cauți, casă sau apartament, garsonieră sau două camere, zonă centrală sau pe lângă autostradă, și tot așa. Pentru o listă cu prețurile chiriilor pe zone, vezi articolul pe care l-am scris AICI.


Utilități

  • Electricitate și Gaz (factura lunară): 100$ - 350$. În funcție de cât de mare e casa/apartamentul, câtă electricitate consumă fiecare, și tot așa.
  • Consumul de apă (factura o dată la două luni): 90$ - 350$.
  • Servicii de gunoi (factura lunară): 40$ - 90$


Internet/Cablu TV/Mobil

  • Cablu TV și Internet: 50$ -  $120. Depinde de cât de multe canale vrei, de viteza internetului, și tot așa.
  • Abonament Telefon Mobil: 50$ - 200$. Poate și mai mult, la fel depinde de preferințele fiecăruia.


Alte cheltuieli

  • Asigurare auto: 30$ - 150$ sau chiar și mai mult. Depinde de modelul de mașină și de opțiunile incluse.
  • Abonament la Sala Fitness: de la 30$ în sus
  • Un galon de benzina (3.7 litri): 3$
  • Cheltuieli cu mâncarea: de la 30$ în sus, depinde de fiecare săptămână, dar pentru o fugă la supermarket sigur plătești minim 30 de dolarii, chiar dacă te-ai dus pentru pâine și ceva de ronțăit. 


Pe viitor am să scriu un articol și despre alte cheltuieli, gen o ieșire la un restaurant, sau prețul produselor din supermarket, al hainelor, și tot așa. Dacă ai întrebări despre anumite produse sau servicii specifice, te aștept cu un comentariu în căsuța de mai jos.

Comments   

0 # Costi 2018-03-07 13:10
Unul dintre cele mai bune bloguri, pacat ca nu scrii mai des. San Francisco si Bay Area sunt unele dintre locurile mele preferate, imi face placere sa le vizitez de fiecare data.
Bafta in continuare.
Costi
Reply
0 # Iuliana Papuc 2018-03-17 04:12
Multumesc frumos Costi! O sa incerc sa scriu mai des despre San Francisco si Bay Area!
Reply
+1 # Anca 2018-03-17 06:25
Good to know pentru oricine intentioneaza sau cocheteaza cu gandul de a se muta in zona asta. Anyway, e superba!
Reply

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1