Living in California

Traiul în Bay Area și în San Francisco este exagerat de scump, chirii super mari, cheltuieli lunare pe măsură, dar cât trebuie totuși să câștigi în San Francisco ca să duci un trai decent?


Dacă în România ne raportăm mereu la cât câștigăm pe lună, în Statele Unite salariul se calculează pe oră. Joburile postate vor afișa mereu cât plătesc pe oră sau care este salariul anual pentru postul respectiv.


Care este diferența dintre salariul minim local, statal și federal?


Majoritatea angajatorilor din California sunt supuși atât legilor salariale federale, cât și celor privind salariile minime de stat. Orașele și județele au dreptul să adopte ratele salariale minime impuse la nivel federal și statal, dar multe orașe au adoptat recent ordonanțe care stabilesc o rată salarială minimă mai mare pentru angajații care lucrează în jurisdicția lor locală.

Majoritatea orașelor din San Francisco Bay Area au o rată salarială mult mai mare decât cea impusă de statul californian, tocmai de aceea Bay Area este una dintre cele mai prospere regiuni din Statele Unite.                                                                   Sursă Hartă Bay Area


Care este salariul minim pe oră în Statele Unite?

Salariu minim federal este de 7,25 USD pe oră, și nu a mai crescut din Iulie 2009.


Care este salariul minim pe oră în California?

În California, începând cu anul 2018, persoanele care lucrează pentru un angajator cu 25 sau mai puțini angajați au dreptul să primească un salariu minim de cel puțin 10,50 USD pe oră. Persoanele care lucrează pentru un angajator cu mai mult de 25 de angajați au dreptul la un salariu minim de cel puțin 11,00 USD pe oră. Salariul minim pe oră se ajustează anual până în anul 2023, conform calendarului de mai jos.
 


Care este salariul minim pe oră în San Francisco?

Salariul minim în San Francisco este de 14.00 dolari pe oră și începând cu Iulie 2018 va ajunge la 15.00 dolari pe oră.

Cât trebuie să câștigi pe an în San Francisco pentru a avea un trai decent?

O familie de patru persoane cu un venit de 105,350 USD pe an este considerată a avea "venituri mici".

Un venit de 65,800 USD este considerat "foarte scăzut" pentru o familie de aceeași dimensiune, iar 39,500 USD este "extrem de scăzut".

  • Salariul mediu anual în San Francisco este de 85,631 USD.
  • Costul vieții în San Francisco este cu 80% mai mare decât costul vieții la nivel federal.


Datorită regiunii Silicon Valley din sudul zonei San Francisco Bay, care a devenit centrul mondial de tehnologie, inovare și social media, toate orașele din Bay Area beneficiază de prosperitatea acestei industrii.  Competența pentru joburi este destul de mare, mai ales dacă vorbim de industria de tehnologie, dar pentru a obține un job decent nu trebuie neapărat să fii inginer de software. Diversitatea joburilor în Bay Area este extrem de mare, și salariile sunt diferite în funcție de industria pe care o alegi, sau de experiența pe care o ai într-un anumit domeniu. 


                 
Salariul mediu pe oră în San Francisco, pentru anumite joburi                         Salariul mediu pe an în San Francisco, pentru anumite joburi


Sursele de informație pe care le-am folosit pentru acest articol sunt următoarele:
United States Department of Labor
PayScale Research
State of California Department of Industrial Relation

Dacă ai găsit acest articol util te aștept cu un Like&Share pe pagina mea de Facebook


Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1