Vizitează San Francisco

În urmă cu 47 de ani, avea loc pe străzile din San Francisco, prima paradă a comunității LGBT (gay, lesbiene, bisexuali și transsexuali).  

Tot acum 47 de ani, în multe alte orașe din întreaga lume nici nu se admitea existența unei astfel de comunități. Deși de-a lungul anilor, din ce în ce mai multe persoane din diferite părți ale lumii au început să își arate suportul față de comunitatea LGBT, imaginea la nivel global tot rămâne una descurajatoare.

Efortul însă continuă, iar comunitatea LGBT din San Francisco, alături de alte comunități din întreaga lume, continuă să lupte pentru a avea drepturi egale ca oricare altă persoană. O persoana gay sau lesbiană nu cere nimic în plus, ci doar aceleași drepturi ca o persoană heterosexuală: oportunități egale de angajare (discriminarea la locul de muncă pe baza orientării sexuale există), dreptul de a se căsători (în Statele Unite 37 de state au legalizat căsătoria între persoane de același sex, printre care și California), dreptul de a servi în armată, donarea de sânge și șanse egale de a prospera.

Sunt împotriva discriminării de orice fel, fie ea bazată pe religie, culoarea pielii, statut social, grup etnic, și bineînțeles orientare sexuală.  Mă bucur să văd ca aici unde trăiesc, din ce în ce mai multă lume, nu doar acceptă diversitatea dar o și celebrează. Că oamenii văd dincolo de aparențe și sunt interesați să îți asculte povestea înainte să te eticheteze.

Tocmai de aceea am fost încântată să particip anul acesta, pentru prima oară la Pride Parade în San Francisco, într-un marș organizat de către districtul școlar unde lucrez. Ne-am strâns elevi, profesori, administratori și părinți, pentru a transmite ideea esențială a marșului din acest an: Diversitatea Trebuie Celebrată.

Mi-aș dori să văd o astfel de schimbare și la noi în țară, doar că nu pare să se întâmple prea curând, nu când legea se modifică ușor, ușor în favoarea unora și în detrimentul altora. Cred că înainte să ne lansăm în afirmații de genul: “mă asigur să-i scot eu ideile astea din cap”,  ar trebui să ne educăm un pic mai mult pe acest subiect, să învățăm să fim mai toleranți unii cu alții, și să acceptăm că a fi diferit nu e un lucru rău.

Vreau să vă arăt câteva imagini și înregistrări de la marșul diversității din San Francisco, ca să vedeți că la astfel de manifestări se vine cu mic cu mare, în familie, cu prietenii sau singur, fără prejudecăți, fără inhibiții, și trebuie să recunosc, câteodată fără haine (vorba unui coleg... “That’s just a normal day in San Francisco”). Găsiți și AICI, un scurt video de la parada.

pride5

IMG 0340

Pride4

SfPride2

SFPride3

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1