Vizitează San Francisco

Ceea ce la prima vedere părea un pod urât, așa cum fusese catalogat podul Golden Gate în anul 1922 de către presa locală, după ce au fost publicate primele schițe ale proiectului, câteva decenii mai târziu a ajuns să fie cel mai fotografiat și vizitat pod din întreaga lume ce se impune printr-un stil modern, elegant și în același timp dramatic.

GoldenGateArt1

În urmă cu câteva decenii ideea unui pod care să traverseze strâmtoarea Golden Gate era considerată de către critici nu doar imposibilă dar și exagerat de costisitoare. Asta se întâmpla undeva prin anul 1872, și de atunci și până în anul 1933, mai multe generații de vizionari au încercat să atragă atenția autorităților locale din San Francisco despre importanța și necesitatea unui pod peste strâmtoarea Golden Gate.  

După mai multe negocieri, construcția podului a început în luna ianuarie a anului 1933 și s-a terminat în anul 1937, cu o super petrecere de inaugurare la care au participat mai bine de 200,000 de oameni. Joseph B. Strauss, inginerul-șef care a dus la bun sfârșit proiectul de construcție, și-a încheiat contribuția cu o poezie dedicată podului Golden Gate.

My arms are flung across the deep,
Into the clouds my towers soar,
And where the waters never sleep,
I guard the California shore.

GoldenGateArt2

GoldenGateArt3

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1