Vizitează San Francisco
De câte ori merg prin San Francisco, văd mereu, la întâmplare, niște sculpturi mari în formă de inimi. Le tot zăresc prin diferite locații de prin centrul orașului, și mereu îmi place să le fac câte o poză, gîndindu-mă în același timp la celebra frază "I left my heart in San Francisco". 


Acum că am strâns câteva poze frumoase, m-am gândit să le pun aici pe blog, ca un album frumos.  Și tot acum am căutat pe internet să văd totuși dacă există și o poveste în spatele inimilor din San Francisco. 


Așa am aflat că, în 2004 a luat naștere un proiect artistic numit "Hearst of San Francisco" pentru a strânge fonduri pentru Fundația Spitalului General din San Francisco. 131 sculpturi în formă de inimă au fost create de artiști locali din zona Bay Area.  Timp de trei luni, inimile au fost expuse în piețe, parcuri și alte colțuri de stradă din San Francisco, ca mai apoi să fie scoase la licitație și vândute.  Fundația a strâns mai bine de 3 milioane de dolari, bani care s-au folosit pentru finanțarea unor proiecte din cadrul Spitalului General din San Francisco. 


Toate inimile din San Francisco sunt acum proprietate privată, iar unele dintre ele sunt în locuri ușor de descoperit, după o plimbare prin oraș.


Intro-photo Source: AICI

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1