Vizitează San Francisco

Prima oară când am văzut orașul San Francisco, veneam din Mexic, după un drum lung de mai bine de zece ore de condus. Eram obosită dar în același timp muream de nerăbdare să ajung să cunosc orașul la care visasem atât de mult.  


Era deja pe înserate când am trecut cu mașina peste podul Bay Bridge, și primul lucru care mi-a furat ochii au fost zgârie-norii și luminițele orașului. De acolo, după pod, de la înălțime, printre mașini și înconjurată de zgomotele puternice din trafic, am descoperit un oraș vibrant, energic, și cosmopolit.

Astăzi, doi ani mai târziu, tot nu mă satur să explorez orașul. Asta pentru că San Francisco este unic din multe puncte de vedere, iar unul dintre ele este poziția geografică. Situat în vârful peninsulei, San Francisco se întinde pe o suprafață de doar 121 km2. Are o populație puțin peste 800,00 de locuitori, și deși este într-o continuă creștere, poziția geografică nu-i permite să se extindă foarte mult.

Ce anume face San Francisco unic?

  • Poduri peste apă, zgârie-nori și kilometri întregi de faleză

Înconjurat de apă la vest, nord și est, orașul San Francisco primește majoritatea vizitatorilor pe unul dintre celebrele poduri: Golden Gate sau Bay Bridge. Ambele poduri au o frumusețe unică, și oferă o priveliște incredibilă a orașului. Bay Bridge este un pod care are pe fundal zgârie-norii din centrul orașului, în timp ce podul Golden Gate strălucește printre dealurile și frumusețile naturale din împrejur.


  • San Francisco are un aer de oraș european

Clima temperată, străduțele înguste, oamenii nonconformiști, dealurile și munții îndepărtați, toate acestea dau orașului un aer european și scot în evidență frumusețea arhitecturilor victoriene. 
 

  • Portul San Francisco: Embarcadero și o faleză de toată frumusețea

Faleza Embarcadero atrage turiști din toată lumea datorită digurilor faimoase ce poposesc la țărmul golfului San Francisco dar și pentru priveliștea impresionantă pe care o oferă podul Bay Bridge.  Plimbările de seară pe faleză sunt liniștite, cu turiști și oameni locali laolaltă, cu muzică și un apus de soare demn de pus în ramă.  • Străduțe înguste și dealuri

Cel mai pregătit turist vine în San Francisco cu cea mai comodă pereche de încălțări.  O oră de mers prin oraș echivalează ușor cu o oră de alergat la sală, sau o oră de aerobic. Străduțele tipice din San Francisco sunt înclinate, urci-cobori, iar urci și iarăși cobori.  Cu cât urci mai sus pe o străduță, cu atât mai frumoasă panorama orașului. Așa că, lasă acasă pantofii cu toc și pune în bagaj niște converși frumoși. 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1