Vizitează San Francisco
Stilul de viață al californienilor, vibrația orașului San Francisco, clima, oamenii, toate acestea ai să ajungi să le trăiești în clipa în care lași în urmă aeroportul și te îndrepți emoționat către oraș.   


No heels. The city has enough hills.

Pe românește, San Francisco nu este tocmai orașul pe care să îl vizitezi pe tocuri. Orașul are peste 50 de dealuri, iar străzile abrupte sunt o emblemă a acestuia. Astfel, multe dintre plimbările tale prin oraș se vor simți ca o oră de sală.
Vremea în San Francisco variază radical în funcție de ora din zi și de cartierul în care te afli.

Să ieși la plimbare în San Francisco fără o jachetă este ca și cum ai merge la cumpărături fără portofel. Chiar dacă la prânz soarele strălucește pe cer și ți se pare că vremea e de tricou, în câteva ore este posibil să dârdâi de frig, chiar și cu soarele pe cer. Vremea californiană despre care ai tot auzit și poate ai și tânjit, nu prea o regăsești în San Francisco. Da, avem și noi soare și temperaturi ridicate, dar schimbările dramatice de temperatură sunt frecvente și tipice pentru acest oraș.


Ceața: fie ți se pare romantică, fie o găsești depresivă.

Schimbările climatice neașteptate se datorează în mare parte ceții care se așterne peste San Francisco. Ceața face și ea parte din farmecul și unicitatea orașului, astfel încât, timp de câteva luni pe an, își face prezența în San Francisco încet dar sigur.  Dacă te afli printre persoanele care se deprimă când e ceață afară, evită să călătorești în San Francisco în lunile iunie, iulie și august.  De obicei ceața se instalează în primele ore ale dimineții, și după cinci, șase după-amiaza. Chiar și în zilele cu ceață, tot ai să ai parte de soare, iar dacă ai o jachetă cu tine, poți să te bucuri liniștit de plimbările prin oraș.


Oamenii în San Francisco sunt super relaxați.

Aceasta este o caracteristică pe care ai să o regăsești în toată California. Dacă New York și alte metropole sunt cunoscute pentru viața super agitată și parcă fără pauze, în San Francisco ai să găsești o atmosferă opusă. Oamenilor le place să se relaxeze când sunt în oraș, după cum o demonstrează abundența de restaurante, cafenele, spa-uri, parcuri și multe spații protejate pentru drumeții cu bicicleta sau jogging. Așadar, când ajungi în San Francisco, relax and take it easy.Să fii diferit este o normă.

Dacă de ceva timp îți doreai să porți acel outfit extravagant, dar nu vroiai să atragi prea mult atenția, ia-l cu tine în bagaj când vii în San Francisco. Nimeni nu o să întoarcă capul după tine, și asta pentru că în San Francisco, fie ca este un festival sau nu, oamenii ies în stradă costumații în cele mai ciudate combinații.

IMG_3638


Mirosul de marijuana este unul dintre mirosurile orașului San Francisco.

Consumul de marijuana în scop medicinal dar și recreațional este legal în San Francisco, dar mirosul de marijuana în oraș nu este ceva nou, sau o consecință a acestei legi. San Francisco a fost dintotdeauna orașul hipsterilor, așa că, printre plimbările tale prin oraș ai să tot miroși marijuana.  Și ca să o dau iarăși pe engleză, dacă tot ești în San Francisco, open your heart and free your mind.


Dacă vrei să găsești parcare în San Francisco, sper că stai bine cu nervii.

Nu doar că găsești cu greu parcare în San Francisco, dar trebuie să mai și plătești minim trei dolari pe oră. Dacă în general atmosfera în San Francisco este relaxantă, când vine vorba de a găsi un loc de parcare, dacă nu stai bine cu nervii s-ar putea să îți pierzi cumpătul un pic. Tocmai de aceea te sfătuiesc să lași mașina acasă/hotel, să îți pui în picioare converșii aia comozi și să iei metroul până în oraș. În San Francisco oamenii iubesc să meargă pe jos sau cu bicicleta, dar chiar și așa, atunci când obosești poți oricând să folosești transportul public, de la metrou, la troleibuz, tramvai sau feribot, poți ajunge oriunde fără să te stresezi pentru parcare și trafic.

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1