Vizitează San Francisco

Nicio experiență nu este mai autentică în San Francisco decât o plimbare cu cable car. Spun asta după ce am așteptat aproape trei ani ca să mă plimb cu tramvaiul cel mai cochet din San Francisco și poate din întreaga lume.


Acum trei ani când am ajuns în San Francisco, aveam la mine o listă interminabilă cu toate punctele turistice pe care voiam să le vizitez. San Francisco are foarte multe embleme recunoscute la nivel internațional și eu credeam că am să le devorez pe toate în primele săptămâni. Dar pentru că nu venisem aici în vacanță ci mă mutasem cu totul, m-am lăsat prinsă în rutina vieții de zi cu zi, și uite așa, trei ani mai târziu a trebuit să vină mama și tata din România, ca să mă îndur să stau la coadă o oră pentru o plimbare cu cable car pe străduțele abrupte și înguste ale orașului. A meritat! Așa că nu vă speriați de cozile lungi, nu veți aștepta mai mult de o oră, iar experiența o să vă placă foarte mult!


Tramvaiul acesta mic și cochet, tras pe cabluri a fost mijlocul principal de transport în San Francisco, în perioada 1873-1890. Pe atunci erau 23 de rute în funcțiune care străbăteau orașul în lung și-n lat. După cutremurul devastator care a avut loc în San Francisco în anul 1906, și care a afectat puternic infrastructura orașului, au rămas în funcțiune doar trei rute care funcționează și în ziua de astăzi. Două rute pleacă din centrul orașului (Union Square) și ajung până la Fisherman's Wharf și un al treilea traseu este făcut de-a lungul străzii California.


Noi am decis să facem traseul Powell-Hyde pentru că tramvaiul ajunge pe o străduță super abruptă care iți oferă una dintre cele mai frumoase panorame către închisoarea Alcatraz, dar și pentru că străbate câteva dintre cele mai cunoscute puncte turistice, printre care Union Square, cartierul chinezesc, și faimoasa stradă șerpuită, Lombard Street. A fost o aventură incredibil de frumoasă, și pe tot parcursul traseului m-am simțit ca într-o secvență de film.

Prețul unei călătorii cu cable car-ul dus-întors este de 14 dolari, și traseul durează cam 15-20 de minute până la capăt de linie. Dacă doriți să evitați coada lungă, puteți merge pe jos până ajungeți la următoarea oprire, și încercați să vă urcați de acolo. Dezavantajul (sau avantajul) este că tramvaiul va fi aproape plin și va trebui cel mai probabil să stați în picioare pe partea laterala a tramvaiului, dar cred că acesta este și farmecul plimbării.

Dintre toate experiențele turistice din San Francisco, o plimbare cu cable car este una dintre cele mai autentice și foarte reprezentativă pentru orașul acesta mic și cochet. Pune experiența asta pe lista ta de aventuri în San Francisco, și cât stai la coadă, scoate aparatul și fă niște poze frumoase cu tramvaiele staționate la capăt de linie. O să îți placă!

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1