Viziteaza San Francisco
San Francisco se întinde pe o suprafață de 122 km² și este locuit de aprox. 860,000 de oameni. Poziția geografică a orașului și faptul că nu mai are unde să se extindă, fiind înconjurat de apă la nord, vest și est, oferă orașului o diversitate topografică unică care este apreciată în fiecare an de milioane de turiști.

Sursă foto                                                                                     

Chiar dacă San Francisco este un oraș mic, nu ai cum să îl vizitezi pe tot în doar câteva zile. Eu locuiesc de trei ani în Bay Area, și încă mai am pe listă o grămadă de locuri pe care vreau să le explorez. Dacă nu ai foarte multe zile la dispoziție, dar vrei totuși să absorbi cultura sanfranciscană, îți recomand să pui pe listă cinci dintre cele mai emblematice locuri care contribuie câte puțin la diversitatea orașului.5 locuri emblematice pe care merită să le vizitezi în San Francisco


1. Embarcadero, Pier 39 și  Fisherman’s Warf


Faleza orașului San Francisco, cunoscută ca Embarcadero, este unul dintre cele mai relaxante locuri din oraș. Pe de o parte ai o vedere incredibilă a zgârie-norilor, iar pe de altă parte te bucuri de priveliștea podului Bay Bridge peste apă.  Dacă vrei să vezi toată faleza orașului în aceeași zi, închiriează o bicicletă (http://www.ferrybuildingbikerentals.com/) și bucură-te de atmosfera vibrantă a portului. Oprește-te la Pier 39 și Fisherman’s Warf pentru o mâncare specific portuară, și pentru câteva cumpărături la magazinele de suveniruri.  


Mie îmi place să vizitez Embarcadero undeva pe la orele apusului, pentru că atunci se aprind luminițele podului și zgârie-norii ies mult mai mult în evidență.  Dacă mai apar și niște nori în peisaj, atunci apusul este de-a dreptul superb.2.Golden Gate Bridge și orașul Sausalito


Podul Golden Gate este de departe cel mai vizitat loc din San Francisco, și chiar merită să fie. Nu am auzit pe nimeni până acum să fi vizitat podul Golden Gate și să nu fi fost impresionat de grandoarea acestuia. Fie că vrei să închiriezi o bicicletă sau să treci podul mergând, o să ai parte de un moment de admirație. Dacă treci podul cu mașina, e musai să parchezi la Vista Point și să experimentezi podul la picior. Vederea din mașină e frumoasă, dar când ai ocazia să simți trepidațiile podului sub picioare, ai să înțelegi de ce acest pod suspendat este cel mai faimos pod din Statele Unite și întreaga lume.

Eu am vizitat Golden Gate-ul de foarte multe ori, dar cel mai mult mi-a plăcut experiența pe bicicletă, deși depinde foarte mult de ziua și ora la care alegi să faci asta, pentru că partea pietonală poate fi destul de aglomerată. Imediat după ce ai trecut podul se află Sausalito, un oraș portuar foarte mic și cochet. Aici ai să găsești câteva restaurante bune, magazine de suveniruri și faimoasele boat houses, acele bărci locuibile.3. Parcul Golden Gate  Parcul Golden Gate merită explorat o zi întreagă și chiar și așa este posibil să nu apuci să vezi tot ceea ce este de văzut.  Sunt atât de multe locuri de explorat în acest parc, că nici nu știu de unde să încep. De la Grădina Botanică, la muzeul De Young, la Academia de Științe, parcul Golden Gate este unul dintre cele mai frumoase parcuri din San Francisco, și un loc în care merită să stai și să te relaxezi.4. Parcul Dolores și Cartierul Latin (Mission District)

Pentru că tot vorbim de parcuri, parcul Dolores trebuie neapărat să fie pe lista ta atunci când ajungi în San Francisco. Parcul Dolores este diferit de parcul Golden Gate, și nu este doar “încă un parc pe listă”, ci un loc în care poți observa diversitatea culturală care există în San Francisco și o panoramă impresionantă a zgărie-norilor din oraș.

Alege să vizitezi parcul Dolores în weekend, organizează un mic picnic, și îți garantez că nu o să mai vrei să pleci de acolo (asta dacă nu începe să bată vântul).  După câteva ore de admirat priveliștea orașului, poți să explorezi cartierul latin care se află în proximitate. Dacă așteptai de ceva timp să mănânci tacos, cartierul latin este locul perfect pentru a încerca câteva feluri de mâncarea mexicană, și alte delicii latino-americane.  


5. Twin Peaks


Probabil ai văzut aceste imagini cu orașul San Francisco și mereu te întrebai unde anume este acest loc. Twin Peaks este un cartier rezidențial la înălțime, care oferă o vedere spectaculoasă de 360 de grade a orașului San Francisco (locul acesta nu are nimic de-a face cu serialul la care ne uitam când eram mici, Twin Peaks) și care îți oferă oportunitatea de a admira orașul în ansamblul său. Fără prea multe descrieri, am să las fotografiile de mai jos să vorbească de la sine.


Acestea au fost doar câteva dintre locurile pe care nu vrei să le ratezi dacă ajungi în San Francisco. Lista poate continua atât cu multe alte locuri, precum China Town, Lombart Street, și multe alte cartiere care, dacă ai timp, merită explorate.   

Dacă ai vizitat San Francisco, scrie-mi în comentarii care a fost locul care ți-a plăcut cel mai mult, sau dacă nu ai ajuns aici până acum, dar îți dorești, ce locație ai pe cap de listă?

Mă găsești și pe:
Poze faine pe Instagram
Povești de peste ocean pe blog & Facebook

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online

elefant.ro%20

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online (2)

Meditatie & Yoga

logotest1