Viziteaza San Francisco

Farmecul podului Golden Gate este acela că poate fi admirat din o mie și o sută de unghiuri diferite și continuă să te surprindă de fiecare dată. Este cel mai fotografiat pod din lume, și este de departe cel mai vizitat punct turistic din San Francisco. 


Chiar și atunci când te aștepți mai puțin, podul Golden Gate apare în peisaj. Fie că te plimbi cu vaporașul spre Alcatraz, că te îndrepți spre San Francisco pe autostradă, sau faci vreo drumeție pe unul din dealurile orașului, rămâi cu gura căscată când vezi cum podul Golden Gate apare iar și iar în vizorul tău.

Când m-am mutat în Bay Area acum patru ani muream de nerăbdare să văd podul Golden Gate. Nu știu cum și de ce, dar abia după șase luni de locuit aici am fost să vizitez podul. De atunci și până acum l-am văzut de nenumărate ori, și de câte ori vine cineva în vizită la mine îmi iau rolul de ghid turistic foarte în serios și pun mereu pe cap de listă podul Golden Gate.  

Cea mai memorabilă experiență este să treceți podul pe jos sau să închiriați o bicicletă și să îl parcurgeți de la un capăt la celălalt. Plimbarea nu este foarte lungă, și merită din plin să simțiți trepidațiile podului și grandoare acestuia, de acolo, de pe pod.

Dacă totuși sunteți în căutare de niște priveliști superbe din care puteți admira și fotografia podul de la depărtare, vă recomand cinci locații incredibil de frumoase (și instragramabile). 

1.Marin Headlands și Battery Spencer
Marin Headlands este o peninsulă deluroasă poziționată la nord de San Francisco care găzduiește câteva dintre cele mai frumoase drumeții pe care le poți face în Bay Area. Priveliștea de-a lungul drumului îți taie răsuflare și îți oferă o panoramă incredibil de frumoasă a orașului San Francisco și a podului Golden Gate.                            


De-a lungul drumului sunt foarte multe puncte de oprire din care poți admira podul, dar locul meu preferat este Battery Spencer (poza de mai jos). De aici, de pe acest deal, podul pare atât de aproape de tine iar prezența sa este atât de impunătoare încât te simți ca un mic pion în lumea aceasta mare.

           Battery Spencer


2. Vista Point


Până să descopăr vederea de la Battery Spencer, Vista Point era locul unde mergeam cel mai des să fotografiez podul, și tot aici veneam de fiecare dată când aveam pe cineva în vizită. Rămâne un loc iconic dar și foarte aglomerat cu turiști pentru că toate autobuzele turistice opresc aici. Dacă vii cu bicicleta pe pod, Vista Point este locul unde vei face un popas pentru poze și pentru a admira grandoarea podului Golden Gate.


Îți recomand să vii super bine îmbrăcat, mai ales pe timp de vară, pentru că mai mereu sunt curenți puternici de aer.  


3. Baker Beach


Una dintre descoperirile mele recente este Baker Beach. Pentru iubitorii de ocean și cei pasionați de fotografie, plaja aceasta este o locație superbă pentru un shooting memorabil în San Francisco. Deși vremea nu este niciodată chiar de plajă, priveliștea de aici este memorabilă. Eu una aș și stat acolo o zi întreagă ascultînd valurile oceanului și privind podul Golden Gate.
Plaja nu este foarte aglomerată și față de celelalte locații menționate până acum, aici vei întâlni foarte mulți localnici care ies la alergat sau la o plimbare cu cățeii. 

4.Fort Point National Historic SiteDe cealaltă parte a plajei Baker Beach se află Fort Point, o locație istorică foarte interesantă. Forturile de apărare de la Fort Point au fost construite între anii 1853 și 1861 de către inginerii armatei americane (construcția podului a început în 1933) ca parte a unui sistem de apărare și protecție a golfului San Francisco. 


5. Crissy FieldUn loc perfect pentru a petrece o zi de duminică la plajă. De aici poți admira podul Golden Gate dar și panorama orașului. După-amiezele sunt pline de localnici dar și de turiști dornici să fotografieze podul. Atmosfera este super relaxantă și liniștită, mai ales dacă vii aici chiar la apus. 
Citește și: 
Golden Gate Bridge: Cel Mai Renumit Reper din San Francisco
Podul Golden Gate: un vis american care merită trăit!
10 lucruri interesante de stiut despre podul Golden Gate


Mă găsești și pe:
Poze faine pe Instagram
Povești de peste ocean pe blog & Facebook  

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1