Viziteaza San Francisco

Pentru că tot stăm acasă, continui proiectul de organizare a miilor de fotografii pe care le am salvate în calculator, și astăzi vă împărtășesc câteva dintre cele mai frumoase case din San Francisco.


San Francisco este cunoscut, printre altele, și pentru casele viu colorate în stil victorian, așezate frumos pe un deal, cu o panoramă a zgârie-norilor pe fundal, așa ca The Painted Ladies. 

O plimbare pe orice colină din oraș este un tur arhitectural deosebit. Abia după ce am fotografiat câteva zeci de case am început să citesc mai mult despre caracteristicile fiecărui stil arhitectural, și despre detaliile fiecărui model.

Dacă ajungi în San Francisco, dă-ți timp să te îndepărtezi de locurile turistice și să iei la pas dealurile cartierelor ca Noe Valley, Potrero Hill, Mission District și Pacific Heights pentru a admira arhitectura caselor victoriene. 

Epoca victoriană se întinde pe o perioadă foarte lungă de timp (1837-1901, cât Regina Victoria a condus Anglia) astfel încât arhitectura victoriană este mai degrabă un reper decât un stil specific. De-a lungul epocii victoriene, au apărut foarte multe stiluri arhitecturale, dintre cele mai cunoscute fiind Italianate, Queen Anne, și Tudor, stiluri arhitecturale pe care le regăsești peste tot în cartierele din San Francisco.  Citește și alte articole despre San Francisco în galeria de mai jos.


Mă găsești și pe:
Instagram
Facebook 

Add comment


Security code
Refresh

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online

elefant.ro%20

ElefantFest - Cel mai mare targ de carte online (2)

Meditatie & Yoga

logotest1