Nu cred că există turist care să ajungă în San Francisco fără să viziteze podul Golden Gate. Eu nu mai sunt turist de mult, dar mă comport ca atare atunci când o dată la ceva timp mă apucă dorul să mai fac niște poze mișto cu cel mai fotografiat pod din întreaga lume. L-am parcurs cu mașina, cu bicicleta, l-am traversat la picior, l-am fotografiat din toate unghiurile, și când cred că gata știu podul ăsta prea bine, mai descopăr un loc minunat din care văd alte panorame.

San Francisco se întinde pe o suprafață de 122 km² și este locuit de aprox. 860,000 de oameni. Poziția geografică a orașului și faptul că nu mai are unde să se extindă, fiind înconjurat de apă la nord, vest și est, oferă orașului o diversitate topografică unică care este apreciată în fiecare an de milioane de turiști.

Nicio experiență nu este mai autentică în San Francisco decât o plimbare cu cable car. Spun asta după ce am așteptat aproape trei ani ca să mă plimb cu tramvaiul cel mai cochet din San Francisco și poate din întreaga lume.

În unul din weekend-urile în care mă plimbam cu ai mei prin San Francisco, exact când să coborâm la metrou, ne-a atras atenția un grup de muzicieni care băteau la tobe și cântau. Ritmul era super bun și credeam noi că ei băteau la tobe, într-atât de bine se auzea, când de fapt ei băteau la niște tigăi și căldări de plastic întoarse cu fundul în sus.

Dacă e weekend probabil mă găsești colindând pe străzile din San Francisco. Asta pentru că tare mult îmi place atmosfera de pe străzile orașului. Cam pe oriunde te plimbi, lumea cântă, dansează, e multă voie bună și relaxare. 

Stilul de viață al californienilor, vibrația orașului San Francisco, clima, oamenii, toate acestea ai să ajungi să le trăiești în clipa în care lași în urmă aeroportul și te îndrepți emoționat către oraș.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

logotest1